Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Aktia samarbetar med Mothers in Business

Aktia samarbetar med Mothers in Business

Den 4 april 2023 Bloggar och artiklar

Som en del av Aktias strategiska arbete för att främja jämställdhet i arbetslivet fungerar Aktia som samarbetspartner i Mothers in Business rf:s (MiB) kurs i ekonomi för kvinnliga ledare. Kursen arrangeras av den svenska grenen av föreningen Mothers in Business i samarbete med ekonomiföreningen Niord. 

Mothers in Business rf är en nationell förening som stöder karriärinriktade mammor. MiB har ungefär 5000 medlemmar och jobbar för ett familjevänligare och mer jämlikt samhälle och arbetsliv, för att förbättra mammors ställning i samhället och arbetslivet. 

– Aktias mål är att vara en solid, pålitlig och ansvarsfull partner för ekonomiskt välstånd och den mest eftertraktade arbetsplatsen i branschen. Jag ser det som en självklarhet att vi ska dela med oss av den kunskap och erfarenhet vi har både som organisation och på individnivå, säger Aktias CFO Outi Henriksson.

Under kursen kommer Outi att dela med sig av sin långa erfarenhet som CFO och styrelseledamot för flera börs- och privata bolag och berätta om ledarskap, rollen som CFO, finansiell planering och ekonomisk styrning. Dessutom kommer Outi och Lotta Borgström, Aktias direktör för investerarrelationer och kommunikation, att diskutera hur man samverkar med aktieägare, investerare och analytiker.

Finansiell analys och insamlande av relevant data är temat för Aktias chefsekonom Lasse Corins föreläsning under kursen. Han kommer att berätta om varifrån man får data gällande företaget, statistik som kan vara viktiga att analysera och strategiskt förhålla sig till.

– Vi är väldigt glada över att såväl Outi, Lotta som Lasse från Aktia deltar som föreläsare i vår ledarskapsutbildning. All erfarenhet och kunskap de delar med sig av till Mothers in Business medlemmar under utbildningen bidrar starkt till att främja kvinnligt ledarskap och medlemmarnas ställning i arbetslivet, säger Linda Gustafsson, MiB:s utvecklingschef.

Mer information om kursen.