Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Markkinaraati: När aktiemarknaden fluktuerar blir räntemarknaden intressant

Markkinaraati: När aktiemarknaden fluktuerar blir räntemarknaden intressant

Den 28 april 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Resultatperioden för årets första kvartal är nu halvvägs. I Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati diskuterades hur olika branscher och bolag har klarat sig i den varierande marknaden. Rådet anser att verkstadsindustrin har klarat sig bra, medan skogsbolagen har haft det svårare.

– Det finns stora skillnader mellan bolagen, eftersom kombinationen av komponentbrist och tilltagande inflation som slog till under coronapandemin fortfarande skapar osäkerhet i bolagens orderböcker i Finland och på annat håll i Europa. Bankkrisen i början av året har i sin tur gjort bankaktierna förmånliga. Å andra sidan har räntemarknaden blivit intressant till följd av fluktuationen på aktiemarknaden. Det lönar sig åtminstone inte att låta pengarna ligga på ett bankkonto då inflationen är hög, sade Aktias portföljförvaltare Juuso Kenkkilä, som deltog i Markkinaraati-diskussionen.

I diskussionen deltog förutom Kenkkilä också Inderes huvudanalytiker Petri Gostowski samt senioristrateg Kaisa Kivipelto från Danske Bank.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.