Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Markkinaraati: Skogsinvesterare håller utkik efter köpställen

Markkinaraati: Skogsinvesterare håller utkik efter köpställen

Den 5 maj 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

De finländska skogsbolagens aktier har sjunkit med tiotals procent från fjolårets toppnoteringar. Även i år har kurserna fortsatt sjunka. Aktiesparare som placerar i skogsbolag väntar nu på den bästa tiden att köpa.

– Varje skogsbolag har sina särdrag. Stora Enso har värdefulla skogsinnehav, medan UPM har en betydande energiproduktion. Metsä Board kännetecknas av stark kartongproduktion. Alla är långsiktiga, intressanta placeringsobjekt på sitt sätt. Det är intressant att se om omställningen i branschen sker i år eller senare, sade Aktias portföljförvaltare Paavo Ahonen, som deltog i Kauppalehtis Markkinaraati-diskussion.

I diskussionen deltog förutom Ahonen även verkställande direktören för Sahateollisuus ry Tino Aalto och Metsä Boards chef för investerarrelationer Katri Sundström. Under diskussionen underströk Sundström de finländska skogsbolagens starka ansvarskänsla.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.