Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten

Kati Eriksson utnämnd till direktör med ansvar för Aktias kapitalförvaltning

Den 26 september 2023 Kundmeddelanden

Ekonomie magister Kati Eriksson har utnämnts till ny direktör med ansvar för Aktias kapitalförvaltning samt medlem i Aktias ledningsgrupp.

Kati Eriksson har en lång och mångsidig arbetserfarenhet från olika ledande roller inom både kapitalförvaltning och bankverksamhet. Senast har hon ansvarat för den institutionella bankverksamheten som direktör på Danske Banks filial i Finland.

– Jag vill varmt välkomna Kati Eriksson till Aktia och koncernens ledningsgrupp. Kati Eriksson har utmärkta ledaregenskaper, gedigen erfarenhet av kapitalförvaltning och stor kunskap om placeringsprodukter. Vi ser fram emot att tillsammans med Kati Eriksson fortsätta mot vår vision om att vara den ledande kapitalförvaltarbanken, säger Aktias verkställande direktör Juha Hammarén.

– Jag vill samtidigt tacka Uki Lammi för hans insats som tf direktör med ansvar för Aktias kapitalförvaltning. Uki Lammi har spelat en stor roll i att driva våra strategiska mål framåt och han fortsätter som tf direktör tills Kati Eriksson anländer.

 

 

Kati Eriksson tillträder sin tjänst senast i slutet av januari 2024.

– Aktia har alla förutsättningar att uppnå sin vision om att vara den ledande kapitalförvaltarbanken. Jag ser fram emot att få följa med på den här resan och även skapa utmärkta kundupplevelser tillsammans med medarbetarna. För mig är kunderna och personalen av största vikt, och jag är övertygad om att Aktias värderingar och företagskultur utgör en utmärkt grund för att jag på bästa möjliga sätt ska kunna stödja Aktias kunniga personal i att uppnå de mål som vi ställt upp tillsammans, säger Kati Eriksson.

En förutsättning för utnämningen är att Finansinspektionen inte har några anmärkningar på den.