Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Grattis till Team Rynkeby och cyklande aktianer

Grattis till Team Rynkeby och cyklande aktianer

Den 9 oktober 2023 Kundmeddelanden

I år samlade Team Rynkeby i Finland in 856 662 euro för sjuka barn. Aktia stödde insamlingen som sponsor. Medlen som de finländska cyklisterna samlat in går till stiftelsen Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö och Sylva rf som utför ett viktigt arbete för att främja cancerforskningen och stödja cancersjuka barn och unga samt deras familjer. En stor del av medlen har donerats av företag som sponsrade projektet.

I Esbolaget cyklade två aktianer, Mari Berglund och Ingeli Lönnberg. För båda var turen till Paris den första med Team Rynkeby, och stämningen vid ankomsten till Paris skiftade mellan glädje och rörelse.

”Det är svårt att beskriva ögonblicket när vi kom till Paris som ett lag. Ett stort antal vänner och familjer till cyklisterna fanns på plats. Det var verkligen känslofyllt att cykla förbi dem vid målgången”, säger Lönnberg.

”Den främsta känslan var stoltheten över vad vi hade uppnått som lag. Det enda som överskuggade stämningen var att vår gemensamma färd som lag hade kommit till sitt slut”, tillägger Berglund.

Modigt tillsammans mot ett viktigt mål

När tröttheten tyngde i benen, gav tanken på att hjälpa barnen motivation att fortsätta.  Även lagets stöd spelade en viktig roll. Det var självklart för alla att ingen lämnades efter och att vi hejade på varandra.

Aktias Brand Lead Anna Holtari var med och tog emot Team Rynkeby-diplomet. Hon är glad över resultatet av insamlingen och stolt över kollegornas prestation.

”Det är fint att vi som bank kan vara med och hjälpa cancersjuka barn. Det är minst lika fint att Aktias personal bär sitt strå till stacken. Mari och Ingeli gjorde en hedervärd prestation. Detta visar än en gång vad ett team som engagerat sig kring ett mål tillsammans kan uppnå med en modig och fördomsfri attityd”, poängterar Holtari.

 

 

Samarbetet konkretiserades i det ögonblick då donationsbeloppet som Team Rynkeby samlat in offentliggjordes.

”Det donerade beloppet är betydande och mycket arbete har lagts ned på det. I slutet av säsongen känns det fint att se detta belopp som vi tillsammans har samlat in för ett gott ändamål. Jag är stolt över att Aktia medverkade som guldsponsor för att stödja allvarligt sjuka barn och unga”, säger Lönnberg.