Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

Flera företag har fått bluffnätfakturor och i fakturorna uppmanas de att genast betala den obetalda fakturan.
Vi ber våra kunder uppmärksamma att fakturorna alltid ska öppnas och kontrolleras noggrant innan betalning, eftersom bluffakturorna har utvecklats de senaste åren och blir allt svårare att känna igen.

En möjlighet för förstabostadsköparen – bolån utan expeditionsavgift fram till slutet av året

En möjlighet för förstabostadsköparen – bolån utan expeditionsavgift fram till slutet av året

Den 13 oktober 2023

På bostadsmarknaden råder exceptionella tider. Utbudet, i synnerhet på mindre bostäder såsom ettor och tvåor, är stort vilket har lett till att priserna gått ner.

Christer Nyback, Aktias direktör med ansvar för personkunder, uppskattar att såväl uppgången i räntorna som nedgången i bostadspriserna håller på att plana ut.

– I det här marknadsläget vinner förstabostadsköparna som kan dra nytta både av att priserna sjunkit och det goda utbudet utan att bekymra sig över en bostad som behöver säljas, säger Nyback.

Regeringen föreslår att befrielsen från överlåtelseskatt för förstabostadsköpare slopas i början på år 2024, vilket i praktiken betyder att köpebrevet ska vara undertecknat senast 31.12.2023 för att skattebefrielsen ska gälla. Enligt Nyback är det nu på alla sätt ett bra läge att agera om man planerar att köpa sin första bostad.

– Vi vill stöda köp av den första bostaden. Just nu kan du få Aktias bostadslån för din första bostad utan expeditionsavgift.

Boka en tid för ett distansmöte, så går vi tillsammans igenom din situation och hur du bästa på sätt kan dra nytta av det aktuella marknadsläget för att föra framåt drömmen om en egen bostad.

Boka tid till distansmöte

Exempel på finansiering för förstabostadsköparen

  • Lånetid max 25 år
  • Bankens marginal 0,38 %
  • Referensränta 3, 6 eller 12 mån. euribor
  • Utan expeditionsavgift*

Räkne-exempel

Lånebelopp150 000 euro
AmorteringssättAnnuitet
Lånetid 25 år 0 mån.
Månadsrat850 euro
Antal betalningsrater300
Amorteringsintervall1 mån.
Lånets ränta  6 månaders euribor (noterad 13.10.2023 4,12 %) + marginal 0,38%
Expeditionsavgift0,00 euro
Skötselavgift2,30 euro/mån.
Räntor totalt101 588,29 euro (uppskattning)
Betalningar totalt252 278,29 euro (uppskattning)
Effektiv årlig ränta 4,69 %

För att fullgöra avtal om bostadskredit bör som säkerhet ställas bostadens andelar av sammanslutning, bostadsfastighet, nyttjanderätt till fastighet eller annan säkerhet som berättigar till besittning av bostaden.

*Förmånen gäller t.o.m. 31.12.2023.

Boka tid till distansmöte

Detta är ingen låneoffert som är bindande för banken. I alla fall kräver beviljandet av kredit ett godkänt kreditbeslut. Lånet beviljas av Aktia Bank Abp, Arkadiagatan 4-6, 00100, med säte i Helsingfors, FO-nummer 2181702-8.