Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Fonder det säkraste sättet att dra nytta av den amerikanska marknaden

Markkinaraati: Fonder det säkraste sättet att dra nytta av den amerikanska marknaden

Den 27 oktober 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Den amerikanska aktiemarknaden har länge gett bättre avkastning än den finska eller europeiska. I Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati diskuterades vilka möjligheter den amerikanska marknaden erbjuder finska aktiesparare. Enligt rådet är till exempel indexfonder ett säkrare sätt att dra nytta av den amerikanska marknaden än direkta aktieplaceringar.

I diskussionen deltog Aktias placeringsdirektör Samu Lang, Nordnets landschef Suvi Tuppurainen och portföljförvaltare Mikko Linnanvuori från OP-gruppen.

– Aktiemarknaden kan vara mycket irrationell under en mycket lång tid utan någon som helst koppling till vad man försöker förklara genom den. På lång sikt behöver företagens resultat, utdelningsförmåga och aktiekurser dock marknadstillväxten som stöd. På kort sikt kan räntechocker ha en stor inverkan på aktieplaceringarnas värden. I en fond är det ett proffs som analyserar och fattar placeringsbesluten, konstaterade Samu Lang från Aktia i diskussionen.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.