Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Aktia Livförsäkrings kundtjänst är överbelastad.

Vi beklagar besväret.

Finlands lucia spred ljus på Aktia

Finlands lucia spred ljus på Aktia

Den 13 december 2023 Bloggar och artiklar

Finlands lucia 2023 Madeleine Amoroso med följe spred ljus och värme på Aktias huvudkontor tidigt på luciadagsmorgonen. Se videon från luciaföljets uppträdande: 

Finlands lucia spred ljus på Aktia

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.

Finlands lucia är frontfigur i Folkhälsans luciainsamling. I år är målet med insamlingen att hjälpa familjer i utsatta situationer. Finlands lucia Madeleine Amoroso har alltid sett upp till lucia.

”Redan som barn var lucia en förebild och någon som kom med glädje och ljus, och jag har drömt om att bli lucia. Som vuxen har traditionen blivit ännu viktigare och lucia betyder allt mer. Traditionen har en speciell betydelse för mig, eftersom mina farföräldrar kommer från Sicilien”, säger Amoroso.

En del av intäkterna från insamlingen används för lägerverksamhet, där familjer får viktigt kamratstöd av varandra och ett avbrott från vardagspusslet. Amoroso uppskattar insamlingens ändamål.

”Det är ett jätteviktigt ändamål! Insamlingen stöder många barnfamiljer med olika slags utmaningar. På lägren får familjerna stöd och en paus i vardagen.”

Aktias samarbete med Folkhälsan har pågått länge och placeringsfonden Aktia Folkhälsan, som numera är en del av placeringsfonden Aktia Secura, är en viktig del av detta samarbete.  En del av fondens förvaltningsprovision kanaliseras till Folkhälsan, och medlen har använts för forskning och hälsofrämjande arbete i Finland. På detta sätt har fonden varit till nytta för lokalsamhällena under en längre tid. 

Fondens sammanlagda återbäringsbelopp har under åren varit närmare en miljon euro. 

Aktia stöder luciainsamlingen på traditionellt vis. 

Så här kan du delta i luciainsamlingen