Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Markkinaraati: Förväntansfull stämning på placeringsmarknaden

Markkinaraati: Förväntansfull stämning på placeringsmarknaden

Den 19 januari 2024 Marknadsrådet, Markkinaraati

Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati diskuterade det nya årets möjligheter och fallgropar ur placerarens synvinkel. Inflationssiffrorna har börjat sjunka och stämningen på aktiemarknaderna är förväntansfull, särskilt i fråga om centralbankernas räntesänkningar i USA och Europa. Det är fortfarande viktigt att diversifiera placeringarna. 

– I denna något normalare placeringsmiljö skulle jag själv i stället för stora huvudindex titta mer på bolag med lägre marknadsvärde i USA och Europa. Även finländska aktier har en överavkastningspotential, sade Aktias placeringsdirektör Samu Lang som deltog i diskussionen.

– Pengar har äntligen ett pris, så det här kan bli den rationella placerarens år.

I diskussionen deltog förutom Samu Lang också Victor Snellman, verkställande direktör för Finlands Aktiesparare, och Kaisa Kivipelto, seniorstrateg på Danske Bank.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.