Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Aktia Livförsäkrings kundtjänst är överbelastad.

Vi beklagar besväret.

Kreditkortet ger flexibilitet i ekonomin – utan månadsavgift för dig som är 18-26 år

Kreditkortet ger flexibilitet i ekonomin – utan månadsavgift för dig som är 18-26 år

Den 2 februari 2024 Bloggar och artiklar

Aktia Credit/Debit är ett mångsidigt betalkort som ger ekonomisk flexibilitet och trygghet också i oväntade situationer. Du kan göra större inköp precis när du behöver det. För dina köp får du upp till 30 dagar betalningstid utan ränta och två betalningsfria månader per år.

Kortets kreditegenskap gör det också möjligt för dig att dela upp dina kortköp på flera rater om du så vill. Du betalar endast för den kredit du använder. Kortets kreditgräns kan vara mellan 2 000 och 20 000 euro beroende på dina behov och din ekonomiska situation. 

Din bästa reskompis 

Med ditt kort kan du betala på miljontals köpställen runt om i världen. I kortet ingår en fritidsreseförsäkring som gäller då resan är betald med kortet. Om kortet blir stulet eller du tappar bort det på en utlandsresa får du hjälp i form av nödkontanter i det land du befinner dig. 

Då du kopplar kortet till Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay eller Fitbit Pay kan du göra kontaktlösa betalningar med kortet också utan att ha det med dig. 

Ansök smidigt på nätet 

Aktia Credit/Debit-kortet kan beviljas personer som fyllt 18 år, som har en regelbunden inkomst, som skött sina ekonomiska ärenden felfritt och inte har några registrerade betalningsanmärkningar.  

Som högskolestuderande kan du få Aktia Credit/Debit-kortet utan regelbundna inkomster eller krav på studiepoäng. Som studerande kan du få en kreditgräns på 2 000 euro. Om du studerar vid ett universitet, en yrkeshögskola eller annan högskola i Finland kan du ansöka om kreditkortet genast då du fått en studieplats. Fyll i kortansökan på nätet och bifoga ett intyg för studieplatsen. 

Som en del av förmånerna för unga kunder får du kortet utan månadsavgift (normalpris 4,00 euro/månad). 

Ansök om kortet

Läs mer om Aktias olika betalkort

Du är berättigad till förmånerna för unga kunder då du är 18-26 år och har ett brukskonto hos Aktia, Aktias nätbank och Aktia Mobilbanken. Den effektiva räntan för kortets kreditegenskap och beloppet som ska betalas samt kreditkostnaderna sammanlagt beräknas med antagandet att krediten är 2 000 euro, kredittiden är ett år och krediten används i sin helhet, räntan samt avgifter och provisioner förblir oförändrade under kreditens hela löptid och krediten betalas tillbaka i 12 lika stora delbetalningar med en månads mellanrum. Räntan på krediten är 3 mån. euribor +9,75 %, kontoskötselavgiften 3,90 euro/faktura och månadsavgift 0 euro (förutsatt att kriterierna för unga kunder uppfylls, annars är månadsavgiften 4 euro). Den effektiva räntan är 19,29 % (beräknad 01/2024 3 mån. euribor 3,897 %) och det totala beloppet som ska betalas är 2 197,68 euro med ovan nämnda antaganden. Räntan som används för exempelkalkylen grundar sig på en representativ kalkyl som grundar sig på beviljade krediter.