Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Markkinaraati: Resultatperioden når inte de hoppfulla analytikernas förväntningar

Markkinaraati: Resultatperioden når inte de hoppfulla analytikernas förväntningar

Den 9 februari 2024 Marknadsrådet, Markkinaraati

Den här veckan diskuterar Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati vad vi kan förvänta oss av börsbolag och hur det lönar sig att förhålla sig till framtiden. Resultatperioden har börjat bra i USA, men svagt på andra håll. 

– Europas anemiska tillväxt avspeglas i Finland, säger Aktias portföljförvaltare Juuso Kenkkilä.

– Banksektorn har klarat sig bra och räntenettona har stigit. Vi se dock att topparna blev på förra årets sida. Nu börjar tävlingen bankerna emellan om vem som klarar att hålla räntenettot på en bra nivå när räntorna börjar sjunka, kommenterar Kenkkilä förra årets vinnare och förlorare.

Kenkkilä kommenterar den kommande resultatperioden och ser att man finner tillväxt på Helsingforsbörsen. 

– Av de 50 största företagen på börsen har cirka 10 % ökat sin utdelning, vare sig det är fråga om rapporterad eller förväntad utdelning. Bland mindre bolag finner vi mera variation, men de stora bolagen erbjuder bra tillväxt. 

Tillsammans med Juuso Kenkkilä deltog börsstiftelsens verkställande direktör Sari Lounasmeri och Inderes analytiker Atte Riikola i veckas markandsråd. 

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.