Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: När får vi nya bolag på Helsingforsbörsen?

Markkinaraati: När får vi nya bolag på Helsingforsbörsen?

Den 16 februari 2024 Marknadsrådet, Markkinaraati

Förra året skedde inga börsintroduktioner på Helsingforsbörsen. Det kommande året ser dystert ut. Marknadsrådet i veckans Markkinaraati diskuterar vad företag förväntar sig av marknaden för att notera sig och hur man känner igen en lyckad börsintroduktion.

Aktias portföljförvaltare Tomi Korpivaara säger att det är svårt att säga när vi kan se nästa notering på Helsingforsbörsen. Han förutspår ett stillsamt år angående börsintroduktioner. 

– Vi måste se över hur vi värderar företag. Kvalitativa, finska företag köps upp alltför billigt. Vi behöver marknadsföra företag och deras produkter bättre så att vi får upp deras värdering. På det här sättet måste vi öka intresset för företag att notera sig, säger Korpivaara. 

Enligt Korpvaara bör en investerare vara uppmärksam på en lång rad frågor innan de överväger att delta i en börsnotering.

– En bra och tydlig equity story  som kan verifieras genom tidigare resultat. Företaget ska ha en bra och erfaren ledning, med bra språkkunskaper och presentationsfärdigheter. Det här är väldigt viktigt, speciellt med tanke på utländska investerare. Affärsidén måste vara bra. Det ska vara fråga om en fungerande, beständig helhet med en konkurrensfördel, sammanfattar Korpivaara de tre viktigaste egenskaperna för en bra börsintroduktion ur en investerares synvinkel.

– I en bra notering ska det också finnas en fördel för investeraren som lägger in pengar i företaget. Det företaget som noteras ska inte vara för girigt. 

Förutom Tomi Korpivaara deltar Henrik Husman, verkställande direktör för Nasdaq Helsinki och Anne Horttanainen, verkställande direktör för Pääomasijoitjat r.f. i Markkinaraati den här veckan. 

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.