Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

För mer information klicka här.

Ännu hinner man med och ränteplacera – se Aktias portföljförvaltares tips

Ännu hinner man med och ränteplacera – se Aktias portföljförvaltares tips

Den 22 mars 2024 Marknadsrådet, Markkinaraati

Den här veckans samtalsämne i marknadsrådet Markkinaraati handlar om ränteplaceringar. Hinner man ännu med på räntemarknaden och vad lönar det sig att investera i just nu?

Aktias portföljförvaltare Jonne Sandström säger att nu är det ett ypperligt tillfälle att börja ränteplacera.

– Om man inte kommit in på räntemarknaden tidigare är det hög tid att göra det nu. Ännu hinner man med, uppmuntrar Sandström.

Han påminner också investerare om att räntenivåerna i själva verket inte är särskilt höga, utan att det för tillfället råder en ganska normal räntenivå. Tiden med nollräntor skapade en felaktig uppfattning på marknaden. Men hur kommer räntorna att se ut i framtiden?

– Räntenivån kan komma att ligga kvar runt två procent. Om räntorna hålls för höga under en för lång tid kan vi hamna i en deflationsfälla, säger Sandström.

På senare tid har korta räntefonder blivit alltmer populära hos Aktia.

– Hur stor andel av investeringsportföljen som ska utgöras av ränteprodukter beror de egna på riskpreferenserna. Det finns de som vill lägga allt i ränteprodukter och de som fokuserar på aktier. Även om man huvudsakligen investerar i aktier erbjuder ränteplaceringar konkurrenskraftig avkastning och bra diversifiering av portföljen, tipsar Sandström.

Utöver Sandström deltog Heidi Schauman, forskningschef på Danske Bank, och Juhamatti Pukka, chef för ränteinvesteringar på Evli i veckans marknadsråd. 

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.