Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Vi har störningar i hanteringen av cookies på Aktias webbsidor

Webbplatsens navigering och sökfunktion fungerar endast när man accepterat alla cookies och uppdaterat sidan. Felet åtgärdas snarast möjligt. Vi beklagar besväret som orsakas av störningarna.

Aktia har publicerat de uppdaterade principerna för ansvarsfullt investerande

Aktia har publicerat de uppdaterade principerna för ansvarsfullt investerande

Den 15 april 2024 Bloggar och artiklar

I Aktiakoncernen har vi inkluderat ansvarsfullhet som en fast del av all vår placeringsverksamhet. Vi tänker framåt och erbjuder ansvarsfullt skapande av välstånd. Principerna har utarbetats som riktlinjer för ansvarsfullt investerande för kapitalförvaltningen.

Ansvarsfullt investerande har redan under en lång tid varit en integrerad del av Aktias kapitalförvaltning. Aktia publicerade principerna för ansvarsfullt investerande för första gången år 2006 och under åren har principerna preciserats. Aktias hållbarhetsarbete styrs av Aktias hållbarhetsprogram och klimatstrategi.

I principerna för ansvarsfullt investerande beskriver vi våra metoder för ansvarsfullt investerande genom alla tillgångsslag. Som en del av vårt hållbarhetsarbete har till exempel uteslutningskriterier för kontroversiella vapen, fossila bränslen och okonventionella fossila bränslen specificerats i de uppdaterade principerna. Principerna beskriver också hur möjligheter och risker relaterade till ansvarsfullhet och hållbarhet beaktas i investeringsverksamheten.

”Genom investeringar kan man åstadkomma förändring mot en mer hållbar framtid. Beaktande av hållbarhetsfaktorer är en grundläggande del av investeringsbeslut, men för att åstadkomma en mer betydlig förändring behöver vi också aktivt ägarskap och påverkan samt hållbara investeringar i en allt högre grad. Vi har satsat på dessa och vill erbjuda hållbara investeringsmöjligheter genom alla tillgångsslag”, säger ESG chef Eeva Toivonen, som jobbar med Aktias kapitalförvaltning.

Läs mer om Aktias principer för ansvarsfullt investerande