Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Aktia är partner till musikalen Matilda

Aktia är partner till musikalen Matilda

Den 22 april 2024 Bloggar och artiklar

Stormusikalen Matilda har premiär på Svenska Teaterns scen i september 2024. Matilda är en magisk berättelse om en flicka med livfull fantasi och övernaturliga krafter. Föreställningen myllrar av liv, energiska dansnummer och medryckande musik.

 

Svenska Teaterns följande stormusikal är Matilda som är baserad på en barnbok av Roald Dahl! Musikalen är en fantastisk berättelse om en exceptionellt modig, fantasifull och intelligent flicka.

 

Matilda ställer vuxenvärlden på ända genom att vägra förmynderi och nonchalans. Hon älskar att läsa böcker och gå i skola, men för sina självupptagna föräldrar och en tyrannisk rektor är hon inget annat än en bråkstake. Det finns dock en vuxen i Matildas närhet som ser att hon inte är som alla andra barn, den kloka och snälla läraren Miss Honey.

 

Enligt svenska Teaterns försäljnings- och marknadsföringschef Elli Mäkilä är musikalen Matilda mer aktuell än någonsin.

 

”Musikalen är en hyllning till barnens rättigheter, till yttrandefriheten samt till betydelsen av att läsa och lära sig. Musikalen inspirerar och gläder både barn och vuxna. Hela samhället måste vakna upp och fästa större uppmärksamhet vid barnens välmående. Därför är det absolut viktigt att också barn får berätta sin historia på en stor teaters stora scen”, säger Mäkilä.

 

Kultur tillhör alla

 

För oss på Aktia är det viktigt att stödja skapandet av kultur och konst, och vi har samarbetat med Svenska Teatern i över 15 år. Musikalen Matilda, där vi är musikalpartner, når ut till en bred publik i olika åldrar och med olika bakgrunder, över språk- och kulturgränserna. 

Barn och unga spelar också en viktig roll i Svenska Teaterns strategi.

 

”En aktör som Aktia, där barns och familjers välfärd också står i fokus, var därför en naturlig partner för oss i den här produktionen. Stödet från en samarbetspartner skapar den grund som krävs för att sätta upp en stormusikal i den internationella klass den förtjänar. Svenska Teaterns stolthet och anseende ligger i just hög kvalitet, som också präglar produktionen av Matilda”, säger Mäkilä.

 

Föreställningarna börjar 26.9.2024 och biljetterna finns redan till salu.