Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Aktias översikt över ansvarsfullt investerande är publicerad

Aktias översikt över ansvarsfullt investerande är publicerad

Den 22 april 2024 Bloggar och artiklar

Vi har publicerat vår översikt över ansvarsfullt investerande gällande slutet av året 2023. Under året utvecklade vi hållbarhet framåt på flera fronter. På hösten gick Aktia med i det nya Nature Action 100 initiativet. Det är det första internationella investerarinitiativet för att hitta en lösning på den akuta krisen med förlust av natur och biologisk mångfald. Som en del av vårt hållbarhetsarbete publicerade vi också vår första rapport i enlighet med FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet (UN Principles for Responsible Banking, PRB).

Under året 2023 utökade Aktia sitt urval av fonder med en särskilld vikt på påverkansinvesterande genom att lansera två nya hållbarhetsklassificerade d.v.s. SFDR Artikel 9 -enliga fonder, Aktia Sustainable Government Bond och Aktia Solvind III. Av medlen placerade i Aktias fonder är 95 % i SFDR enliga Artikel 8 och Artikel 9 -fonder. Därmed är hållbarhet en fast del av vår kapitalförvaltning. Vi bygger en hållbarare framtid med påverkan och ansvarsfullhet genom alla tillgångsslag.

”På Aktia är hållbarhet en integrerad del av det vi gör och vi funderar konstant hur vi kunde utveckla det vidare. Mycket har hänt inom ansvarsfullt investerande redan sen jag började jobba i Aktias ESG-team i slutet av sommaren. Dessa resultat och prestationer av vår kapitalförvaltning inom ansvarsfullt investerande och påverkansinvesterande för slutet av året 2023 samt våra metoder för ansvarsfullt investerande presenteras i den nyaste Översikten över ansvarsfullt investerande”, säger Ingeli Lönnberg, analytiker som jobbar i Aktias ESG-team.

Bekanta dig med översikten över ansvarsfullt investerande