Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Aktia stöder Team Rynkeby-laget från Esbo

Aktia stöder Team Rynkeby-laget från Esbo

Den 3 maj 2024 Bloggar och artiklar

Team Rynkeby, som är känt för sina gula cyklar och cykelkläder, startar den 29 juni 2024 mot sin destination Paris, dit cyklarna rullar in den 6 juli. Omkring 2 000 cyklister från nio länder ger sig iväg. Syftet med projektet är att samla in pengar för svårt sjuka barn. Liksom i fjol stöder Aktia insamlingen som sponsor.

Team Rynkeby som grundades 2002 är ett europeiskt välgörenhetscykellag som varje år cyklar genom Europa till Paris för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

Team Rynkeby grundades ursprungligen inte som ett välgörenhetsprojekt, men det blev ett när de danska cyklisterna donerade de sponsormedel som blev över från den första resan till barncanceravdelningen på Odense Universitetssjukhus.

Tillsammans är vi mer

Antalet deltagare och sponsorer – och samtidigt även donationsbeloppen till de organisationer som Team Rynkeby stöder – har ökat stadigt från år till år.

I fjol samlade teamen från olika länder in över 9 miljoner euro till en organisation som hjälper allvarligt sjuka barn. Enbart Finlands Team Rynkeby-välgörenhetscykellag lyckades samla in en diger donationssumma på hela 856 662 euro som delades ut till stiftelsen Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö och Sylva rf.

Aktia fortsätter sitt samarbete med Team Rynkeby som inleddes i fjol och stöder den här gången Esbolagets insamling. Mottot för laget som tränat tillsammans ända sedan oktober är ”Tillsammans är vi mer”. Cyklisterna i laget är motiverade att samla in pengar och peppar varandra.

Sini Kivekäs, direktör för Aktias koncernfunktioner, säger att Team Rynkeby är ett naturligt sponsorobjekt för Aktia, eftersom Aktia delar samma värderingar.

”Vi vill att ansvarstagande, respekt för individen, engagemang, självutveckling och att sporra andra till framgång tydligt syns i vår egen verksamhet. Ett motiverat team som engagerat sig kring ett mål kan uppnå vad som helst tillsammans, oavsett om det är fråga om att cykla drygt tusen kilometer eller förverkliga företagets vision”, understryker Kivekäs.

De insamlade medlen hjälper cancersjuka barn

Medlen som de finländska cyklisterna samlar in går till stiftelsen Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö och Sylva rf som utför ett viktigt arbete för att främja cancerforskningen och stödja cancersjuka barn och unga samt deras familjer. En stor del av de insamlade medlen doneras av företag som sponsrar projektet.

Aktia önskar Team Esbo lycka till med förberedelserna inför sommarens utmaning!