Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Markkinaraati: Kommer Indien att bli det nya Kina?

Markkinaraati: Kommer Indien att bli det nya Kina?

Den 3 maj 2024 Marknadsrådet, Markkinaraati

Marknadsrådet Markkinaraati granskar Indien som investeringsmål för finländare och diskuterar vad man kan förvänta sig innan det stundade parlamentsvalet. Aktias portföljförvaltare ger tips om ränte- och fondinvesteringar i Indien.

- Indien är ett stort och mångfacetterat land. Ju mer man lär sig om Indien, desto mindre förstår man att man egentligen vet om landet, säger Aktias portföljförvaltare Mikko Kuisma.

Enligt Kuisma har Indien haft många utmaningar med byråkrati. Premiärminister Narendra Modi har dock lyckats förbättra infrastrukturen, minska byråkratin och på det sättet åstadkomma mer än den tidigare regeringen.

- Hans företagsvänliga agenda har hjälpt indiska företag och ekonomin att växa. Jag har förstått att han har ett starkt stöd för företag på sin agenda. Modi har lyckats och han är omtyckt trots sina utmaningar och problem, säger Kuisma.

I avsnittet svarar Kuisma också på frågan om hur han skulle fördela en investerbar hundralapp mellan Indien och Kina.

- Om jag tittar på mina egna obligationsinvesteringar, går de för närvarande 100–0 till Indien, avslutar Kuisma.

Förutom Kuisma deltar även Finlands Banks rådgivare Risto Herrala och Business Finlands regiondirektör för Asien och Oceanien, Jusa Susia i Marknadsrådet denna vecka.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras. Videon är på finska.