Sisäänkirjautuminen verkkopankkiin

Yleistä

Verkkopankki on ajantasainen pankkipalvelu, jolla voit hoitaa päivittäiset pankkiasiasi Internetin kautta. Palvelu on käytettävissä kaikkina viikonpäivinä vuorokauden ympäri.
Verkkopankin huoltokatkoksista tiedotetaan etukäteen Aktian kotisivuilla ja verkkopankissa.
Pääset palvelun käyttäjäksi tekemällä verkkopankkisopimuksen lähimmässä Aktia-konttorissa. Samalla saat palvelun käyttöön tarvittavan käyttäjätunnuksen ja avaintunnuskortin sekä tarvittaessa opastuksen palvelun käyttöön.
 
Verkkopankkitunnukset ovat aina henkilökohtaiset eikä niitä saa luovuttaa toiselle henkilölle.
 
Säilytä käyttäjätunnus, salasana ja avaintunnuskortti huolellisesti ja erillään toisistaan, sillä yhdessä ne mahdollistavat ulkopuoliselle tiliesi käytön.
 
Mikäli käyttäjätunnus, salasana tai avaintunnuskortti katoaa tai joutuu sivullisen käsiin, ota viipymättä yhteys omaan pankkiisi tai tunnusten sulkupalveluun, puh. 020 333 (ulkomailta +358 20 333).
 
Verkkopankin neuvonnasta vastaa asiakaspalvelumme puh. 010 247 010 arkisin 8–20.

 

Tietoliikenteen suojaaminen

Kaikki verkkopankin käyttämä tietoliikenne salataan EV-SSL-varmenteella, joka suojaa osapuolten väliset sanomat.  Suojaamiseen käytettävä sertifikaatti on myönnetty Aktia Abp:lle ja osoitteille ebank.aktia.fi ja auth.aktia.fi.

 

Sisäänkirjautuminen verkkopankkiin

Sisäänkirjautumisessa kirjoitat 8-numeroisen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin ja klikkaat Kirjaudu-painiketta. Lisäksi vahvistat sisäänkirjautumisen avaintunnuskortilta pyydettävällä 6-numeroisella turvaluvulla.

 

Henkilökohtainen salasana

Ohjeet salasanan muodostamiseksi ensimmäisellä sisäänkirjautumiskerralla ovat avaintunnuskortin saatteessa.
 
Hyvä salasana on 8 merkkiä pitkä, siinä on isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita.
 
Kehotus salasanan vaihtamisesta annetaan kuukauden välein. Salasana kannattaa vaihtaa säännöllisesti turvallisuussyistä. Voit vaihtaa salasanasi itse koska tahansa klikkaamalla Omat Tiedot -osasta kohtaa Vaihda salasana.
 
Mikäli unohdat salasanasi, ota yhteyttä konttoriisi, josta saat myös ohjeet uuden salasanan rekisteröintiä varten.

 

Vahvistaminen

Avaintunnuskortissa on numerojärjestyksessä 152 avaintunnusta, joiden perässä olevalla 6-merkkisellä turvaluvulla vahvistat tekemäsi toimeksiannot sekä niiden muutokset.
 
Käytettävä avaintunnus vaihtuu satunnaisesti, joten käytettyä tunnusta ei tarvitse yliviivata.
 
Avaintunnuskortti uusitaan automaattisesti ja postitetaan suoraan kotiin hyvissä ajoin, ennen kuin käytössä olevan kortin avaintunnukset on käytetty loppuun.