Korttimaksaminen verkossa

Kortti on turvallinen maksutapa kaikessa nettimaksamisessa, kunhan käytät sitä yhtä huolellisesti kuin muussakin asioinnissa. 

Maksa turvallisesti verkossa käyttäen Verified by Visa -palvelua

Verified by Visa on pankkien ja Visan yhteistyössä kehittämä varmistuspalvelu. Palvelun käyttäminen vastaa kortinhaltijan allekirjoitusta.

Turvallisuus paranee

Yli 50 % maailman verkko-ostoksista maksetaan Visalla. Verified by Visan avulla kaupan osapuolet – kortinhaltija ja verkkokauppa – todennetaan Internetissä tehtävien ostosten turvallisuuden parantamiseksi.

Kun teet ostoksia Verified by Visa -järjestelmään kuuluvassa verkkokaupassa, todennat henkilöllisyytesi antamalla verkkopankkitunnuksesi. Muilta osin ostaminen tapahtuu kuten ennenkin, etkä esimerkiksi tarvitse mitään erillisiä ohjelmia. Käyttämällä palvelua voit olla varma, että maksutapa on turvallinen ja että verkkokauppa ja veloitettava summa ovat oikeita.

Lue lisää Verified by Visa -palvelusta

Maksaminen verkossa Verfied by Visa -palvelun ulkopuolella

Jos et asioi kauppapaikassa, joka käyttää Verified by Visa -todentamispalvelua, varmista, että käytössä on niin sanottu SSL-yhteys. SSL-yhteyskäytännön suojaamana voit antaa korttitiedot kauppiaan www-sivulla olevaan lomakkeeseen. Ennen kortin tietojen antamista, varmistu siitä, että SSL-yhteyskäytäntö on varmasti päällä:

  • www-osoite on muotoa https://...
  • Selaimen alareunassa oleva lukon tai avaimen kuvake on yhtenäinen (lukittu/ehjä). Voit myös kaksoisnäpäyttää selaimen alareunassa olevaa lukon tai avaimen kuvaketta ja varmistaa, että SSL-varmenne on todella myönnetty www-osoitteelle, jossa asioit.


SSL suojaa Internet-yhteyden tietokoneesi ja kauppiaan palvelimen välillä. Ostoksesta ei tallennu automaattisesti kuittia tietokoneellesi, joten toimi silloin seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  • Tallenna tai tulosta itsellesi kauppiaan www-sivulla antama kuvaus ostoksista ja maksuehdoista, jotka aiot hyväksyä ennen korttitietojen syöttämistä ja maksun lopullista hyväksymistä.
  • Hyväksy maksu syöttämällä kortin numero ja voimassaoloaika www-lomakkeelle ja etene kauppiaiden antamien ohjeiden mukaan. Sinulta voidaan pyytää myös lisätarkistuksia, kuten laskutusosoite  ja/tai nimikirjoituspaneelissa oleva kolminumeroinen kortin tunnus (Card Verification Value).
  • Tallenna tai tulosta myös kauppiaan mahdollisesti antama kuittaus maksun hyväksynnän jälkeen.
  •  Säilytä tallentamasi tai tulostamasi tiedot myöhempää tarkistusta ja vertailua varten.

Pankki- ja luottokortin numero ja CVV-turvakoodi

Maksaessasi ostoksia verkossa Credit/Debit-kortilla, voit valita maksatko ostoksesi credit- eli luotto-ominaisuudella vai debit- eli pankkikorttiominaisuudella. Alla olevasta kuvasta näet, mitkä numerot liittyvät mihinkin ominaisuuteen. Kun haluat käyttää credit-ominaisuutta (ostot laskutetaan Visa-laskulla) käytät Credit-kortin numeroa ja kun haluat käyttää debit-ominaisuutta (maksu veloitetaan pankkitililtä), käytät Debit-kortin numeroa.

Visa turvakoodi (CVV-koodi) on kolminumeroinen luku luottokortin takana. Kun käytät kortin etupuolen 16 merkkiä pitkää korttinumeroa ja kortin taustapuolen allekirjoituksen vierestä löytyvää kolminumeroista turvakoodia (CVV-koodi), maksat ostoksesi credit- eli luotto-ominaisuudella. Käyttäessäsi kortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa, maksat ostoksesi debit- eli pankkikorttiominaisuudella. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat turvakoodina (CVV-koodi).