Peruspankkipalvelut

Kuluttaja-asiakkaana sinulla on oikeus tarjoamiimme peruspankkipalveluihin, kuten käyttötiliin, maksukorttiin ja verkkopankkitunnuksiin. Luotolliset tilit tai erilaiset luottokortit eivät kuulu peruspankkipalveluiden piiriin.

Peruspankkipalvelut tarjotaan kaikille kuluttaja-asiakkaille, jotka asuvat laillisesti Euroopan talousalueella eli ETA-valtiossa.

Peruspankkipalveluihin kuuluvat seuraavat palvelut:

  • Käyttötili, käteistalletukset ja -nostot.
  • Aktia Debit maksukortti, jolla voit tehdä korttiostoksia, nostaa käteistä sekä maksaa ostoksia verkossa.
  • Verkkopankkitunnukset, joilla voit tehdä tilisiirtoja esimerkiksi verkkopankissa, pankin konttorissa ja pankin maksupäätteillä. Voit myös käyttää verkkopankkitunnuksia sähköiseen tunnistukseen, mikäli sinulla on suomalainen henkilötunnus.
     

Voiko pankki kieltäytyä peruspankkipalveluiden avaamisesta?

Jos emme pysty varmistamaan henkilöllisyyttäsi luotettavasti tai jos et asu laillisesti ETA-valtiossa, voimme kieltäytyä peruspankkipalveluiden avaamisesta. Mikäli kieltäydymme palveluiden avaamisesta, ilmoitamme aina kieltäytymisen perusteen kirjallisesti.
 

Peruspankkipalveluiden lopettaminen tai siirtäminen

Voit irtisanoa peruspankkipalvelusi milloin tahansa ilman erillistä maksua. Peruspankkipalvelujen siirtäminen toiseen pankkiin on helppoa, valtuutat vain uuden pankin siirtämään kaikki peruspankkipalvelusi vanhasta uuteen pankkiin.

Lue lisää Peruspankkipalveluista Finanssivalvonnan verkkosivuilta.
Lue lisää Tiliasioinnin siirtämisestä