Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

Flera företag har fått bluffnätfakturor och i fakturorna uppmanas de att genast betala den obetalda fakturan.
Vi ber våra kunder uppmärksamma att fakturorna alltid ska öppnas och kontrolleras noggrant innan betalning, eftersom bluffakturorna har utvecklats de senaste åren och blir allt svårare att känna igen.

Markkinaraati: När marknadsförtroendet återhämtar sig startar börsintroduktionerna

Markkinaraati: När marknadsförtroendet återhämtar sig startar börsintroduktionerna

Den 8 april 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Förra året var ett rekordår med tanke på börsintroduktioner. I början av detta år rasade emellertid antalet börsintroduktioner jämfört med förra året. Redan planerade börsintroduktioner har annullerats eller skjutits upp på grund av det osäkra marknadsläget.

– Marknadsförtroendet måste återställas innan ivern för börsintroduktioner återvänder. Bland de bolag som fallit bort från börsintroduktionerna finns uppstartsföretagen. Placerarna ser nu på lönsamheten, det räcker inte med bara löften, sade Aktias direktör för investerarrelationer och kommunikation Lotta Borgström i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati.

I marknadsrådet deltog utöver Borgström även verkställande direktören för Helsingforsbörsen Henrik Husman och ordföranden för Esbo-Grankulla Aktiesparare Jussi Koskinen. Husman bedömde att introduktionsivern minskat på grund av de kraftiga marknadsrörelserna och den snabba nedgången i värderingsnivåerna.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.