Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Bilhandelns utbud motsvarar inte efterfrågan

Markkinaraati: Bilhandelns utbud motsvarar inte efterfrågan

Den 14 april 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Antalet första registreringar av nya personbilar i Finland har i början av året varit 22 procent mindre än året innan. Orsaken till detta är leveranssvårigheter till följd av den komponentbrist som råder.

– Det är för närvarande inte så mycket en fråga om efterfrågan utan om utbud. Branschen har generellt problem med förseningar i leveranserna, konstaterade verkställande direktören för Delta Auto Helena Sauramo i marknadsrådet Markkinaraati som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete.

Aktias Equity Advisor Mikko Aalto bedömde i sin marknadsöversikt denna vecka att de globala megatrenderna kvarstår och att övergången till förnybar energi med låga utsläpp fortsätter. Bilindustrin satsar årligen över 70 miljarder euro på forskning och utveckling av ny framdrivningsteknik.

I marknadsrådet deltog utöver Sauramo också direktören för Valmet Automotives tillverkningsverksamhet Pasi Rannus från Nystads bilfabrik och verkställande direktören för Bilimportörerna och -industrin rf Tero Kallio.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.