Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Bostadsmarknaden har normaliserats, inte kollapsat

Markkinaraati: Bostadsmarknaden har normaliserats, inte kollapsat

Den 2 september 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Räntorna har stigit snabbt till följd av den tilltagande inflationen. Utvecklingen syns också i bolåneräntorna. De stigande räntorna har bromsat upp den långvariga stigande trenden inom bostadshandeln och på hyresmarknaden.

– De fartfyllda åren är över. Det har visserligen skett en vändning, men inte någon dykning. Marknadsutvecklingen behandlar olika bostäder på olika sätt, beroende på både läge och egenskaper, sade Timo Metsola, styrelseordförande i Vuokraturva, i marknadsrådet Markkinaraati som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete.

– Hus med jordvärme och solpaneler är mer attraktiva köpobjekt vid höga energipriser. Priserna på sådana bostäder och byggnader borde gynnas mer av de osäkra tider vi lever i, skrev Aktias chefsekonom Lasse Corin i sin blogg förra veckan.

I marknadsrådet deltog förutom Metsola även Marina Salenius, affärsdirektör på Huoneistokeskus, och Juhana Brotherus, chefsekonom på Finlands Hypoteksförening.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.