Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Engångsbekräftelsekoden som används för aktivering i Finnair Visa-applikationen når inte kunderna för tillfället.

Felet åtgärdas för närvarande. Vi beklagar besväret som detta medför.

Aktia deltar i Civilcyberinsats-kampanjen

Aktia deltar i Civilcyberinsats-kampanjen

Den 3 januari 2023 Kundmeddelanden

Aktia deltar i kampanjen Civilcyberinsats för att göra det digitala samhället tryggare för oss alla – delta du också.

Kampanjen grundades av vår samarbetspartner Cult Security. Avsikten med kampanjen är att kämpa mot ojämlikhet i digisäkerhetskunskap och att skapa ett samhälle där var och en av oss kan trygga sin integritet på nätet och skydda sig mot allt mer påträngande informationspåverkan och nätbrottslighet. Tillsammans kan vi göra Finland till ett samhälle som är digisäkert för oss alla.

Kampanjen består av flera cyberinsatser. Med hjälp av små konkreta insatser kan vi hjälpa våra närmaste att förbättra sina kunskaper i digital säkerhet. På webbsidan kansalaiskyberteko.fi  finns 12 konkreta insatser samt instruktioner för hur du kan hjälpa ett barn, en tonåring, en vuxen eller en åldring. Gör din insats och uppmana andra genom att lägga upp inlägg på sociala medier med hashtaggen #civilcyberinsats och märk dem med @kansalaiskyberteko.

Vilka är Aktias civilcyberinsatser? 

I Aktia är cybersäkerheten en del av vår dagliga verksamhet och organisationskultur, och vi strävar till att varje aktian ska bli den starkaste länken i datasäkerhetskedjan. På så sätt garanterar vi våra kunder tillförlitliga och säkra tjänster för alla behov och livssituationer.

I Aktia gör vi, vid sidan av vår dagliga verksamhet, flera konkreta civilcyberinsatser. Vi samarbetar med myndigheterna och de övriga aktörerna på finansbranschen och är aktivt med i att utveckla branschens gemensamma datasäkerhetsutbildning. Dessutom har vi deltagit i ett flertal branschgemensamma övningar där vi tillsammans övar oss att hantera cyberstörningar. Vår verksamhet inom ämnet blir även allt mer synlig för våra kunder via kommande webbinarier och andra aktiviteter med cybersäkerhet som tema. 

Vi anser att det ligger på varje organisations ansvar att stärka de allmänna kunskaperna i cybersäkerhet, och därför var vi med i grundadet av Civilcyberinsats-kampanjen. För oss är det viktigt att både själv och via våra intressentgrupper hålla våra medarbetare och kunder informerade om cybersäkerhet. Då handlar vi i enlighet med våra värderingar: modigt, kunnigt och tillsammans. 

Mer information

Mer information om kampanjen finns på adressen kansalaiskyberteko.fi/sv  samt på sociala medier under användarnamnet @kansalaiskyberteko. Som en av kampanjens grundare och samarbetspartner publicerar Aktia, tillsammans med de övriga deltagarna, inlägg om kampanjen även i sina egna kanaler för sociala medier under hela årets gång.

Nu är det dags för var och en av oss att göra en civilcyberinsats. Vi formar framtidens trygghet – i synnerhet i den digitala världen.