Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Aktias Placeringsutsikt 2/23 har publicerats

Aktias Placeringsutsikt 2/23 har publicerats

Den 2 juni 2023 Marknadsöversikter och placeringsutsikter

Den senaste Placeringsutsikten innehåller förutom vår chefsekonoms makroutsikt, också en marknadsöversikt samt vår syn på aktier, räntor, allokering och alternativa investeringar.

Enligt Placeringsutsikten kommer det här året att bli intressant för placeraren. De skador som kriget i Ukraina och inflationschocken orsakade utvecklingen förra året har korrigerats på aktiemarknaden – utvecklingen har varit till och med överraskande positiv. Det i huvudsak positiva sentimentet har stött sig på den starka konsumentdrivna ekonomiska tillväxten och på att resultatutvecklingen har stått sig bättre än väntat. När det gäller aktier beräknas tillväxttakten avta eller till och med stanna upp helt under resten av året. För en allokeringsplacerare som utnyttjar olika tillgångsslag i sin placeringsverksamhet har placeringsmiljön nu blivit mer tilltalande än någonsin under de senaste 10 åren.

Denna gång fördjupar vi oss i dessa ämnen i vår Placeringsutsikt. Du kan läsa översikten på svenska, medan webbinariet ordnades på finska. Vi önskar dig tankeväckande lässtunder!

Läs översikten