Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Vi har störningar i hanteringen av cookies på Aktias webbsidor

Webbplatsens navigering och sökfunktion fungerar endast när man accepterat alla cookies och uppdaterat sidan. Felet åtgärdas snarast möjligt. Vi beklagar besväret som orsakas av störningarna.

Meddelande om Specialplaceringsfonden Aktia Stabil Räntas fusion med fonden Placeringsfonden Aktia Kort Företagsränta samt stadgeändring i Specialplaceringsfonden Aktia Stabil Ränta

Meddelande om Specialplaceringsfonden Aktia Stabil Räntas fusion med fonden Placeringsfonden Aktia Kort Företagsränta samt stadgeändring i Specialplaceringsfonden Aktia Stabil Ränta

Den 5 april 2024 Kundmeddelanden

Aktia Fondbolag Ab:s styrelse har 15.2.2024 godkänt fusionen mellan Specialplaceringsfonden Aktia Stabil Ränta och Placeringsfonden Aktia Kort Företagsränta. Fusionen verkställs 17.5.2024. Fusionen kräver inga åtgärder av andelsägarna.

Andelsägaren i den överlåtande fonden får på fusionsdagen 17.5.2024 i fusionsvederlag fondandelar i den mottagande fonden till samma eurobelopp som andelsägaren har haft fondandelar i den överlåtande fonden och andelsägaren blir därmed andelsägare i den mottagande fonden.  

Inlösen i den överlåtande fonden kan göras endast den 15:e dagen och den sista bankdagen i varje månad. Om den 15:e dagen inte är en bankdag ska inlösenuppdraget ges senast föregående bankdag. Från den mottagande fonden kan inlösen göras varje bankdag.

Fusionen medför inga ändringar i den mottagande fondens placeringsstrategi eller portföljförvaltningsprocesser.

Stadgeändring för Aktia Stabil Ränta på fusionsdagen

Aktia Fondbolags styrelse har 15.2.2024 beslutat att ändra stadgarna för Specialplaceringsfonden Aktia Stabil Ränta för att möjliggöra fusionen. Genom stadgeändringen tilläggs i 9 § i stadgarna ett omnämnande om att fondbolagets styrelse kan besluta om extra inlösendagar. Stadgeändringen träder i kraft 15.5.2024. Samtidigt har Aktia Fondbolags styrelse beslutat om en extra inlösningsdag för Specialplaceringsfonden Stabil Ränta den 16.5.2024. I och med fusionen av Specialplaceringsfonden Stabil Ränta genomförs inlösen som görs på denna dag dock från den mottagande fonden, Placeringsfonden Aktia Kort Företagsränta. 

Uppdaterade fondstadgar är tillgänliga på fondens nätsida.

Andelsägarna har informerats med kundbrev.