Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Verkkopankin ohjeet

Saapuneet e-laskut

Tällä sivulla näet kaikki sinulle saapuneet e-laskut. Saapuneet e-laskut säilytetään automaattisesti 24 kk eräpäivästä. Halutessasi säilyttää kaikki tai osan e-laskuistasi yli 24 kk, voit siirtää ne arkistoon säilytettäväksi. 

Näet laskun tietojen fontista, oletko jo avannut e-laskusi. Jos et ole vielä avannut ja tarkastanut e-laskuasi, on fontti lihavoitu, kun taas avatuissa laskuissa fontti on normaali.

Voit järjestää e-laskut sarakkeiden otsikoita painamalla joko nousevaan tai laskevaan järjestykseen. 

Voit hakea saapuneita e-laskuja e-laskujen haulla antamalla haluamasi hakutekijät. Voit käyttää yhtä tai useampaa hakutekijää. 

Laskuttajan nimi

Syötä kenttään laskuttajan nimi, tai osa siitä. 

Laskun tyyppi

Valitse laskun tyyppi alasvetovalikosta. 

Aikaväli

Aikaväliin annetaan laskun eräpäivän mukainen aloitus- ja lopetuspäivämäärä joko kalenteritoiminnolla tai antamalla ne muodossa PP.KK.VVVV.

Hae

Kun olet antanut kaikki haluamasi hakutekijät, paina Hae-painiketta. 

Laskuttajan nimi

Tässä sarakkeessa näkyy laskuttajan nimi sellaisena kun laskuttaja on sen pankille ilmoittanut. 

Eräpäivä

Eräpäivä-sarakkeesta näet e-laskun eräpäivän. 

Määrä

Tässä näytetään sinulle saapuneen e-laskun määrä.

Tyyppi

E-laskun tyyppi voi olla e-lasku, muistutuslasku tai hyvityslasku. 

Hyvityslaskut eivät hyvity tilillesi automaattisesti vaan ne sinun on vähennettävä seuraavasta laskusta itse ellei laskuttaja ole tehnyt sitä valmiiksi. Muistutuslaskusta ei muodostu maksuehdotusta vaan sinun on maksettava lasku erikseen Uusi maksu -toiminnolla. 

Poista valitut

Halutessasi poistaa e-laskuja luettelolta, valitse ensin ruksaamalla listalta ne laskut, jotka haluat poistaa ja paina sen jälkeen Poista valitut -painiketta. On tärkeää muistaa, että Poisto-toiminnolla e-laskut poistuvat verkkopankistasi lopullisesti, eikä niitä saa enää takaisin. 

Arkistoi valitut

Halutessasi arkistoida saapuneita e-laskujasi, valitse ensin ruksaamalla listalta ne laskut, jotka haluat arkistoida ja klikkaa sen jälkeen Siirrä arkistoon -painiketta. E-laskujen saavuttua verkkopankkiisi, Aktia säilyttää ne e-laskupalvelussa puolestasi 24 kuukautta. Mikäli sinulla on tarvetta säilyttää laskujasi tätä kauemmin esim. verotusta varten, voit siirtää ne e-laskuarkistoon. Arkistoon siirretyt e-laskut pankki säilyttää halutessasi jopa 6 vuotta laskun eräpäivästä lukien. Siirron arkistoon voit tehdä vaikka heti laskun saavuttua, kuitenkin viimeistään ennen kuin 24 kuukauden säilytysaika päättyy. Arkistoinnin päivämääräksi voit antaa maksimissaan 6 vuotta eräpäivästä, mutta voit halutessasi valita lyhyemmänkin arkistointiajan, esim. 4 vuotta eräpäivästä. 

E-laskuosoite

Tällä sivulla näet e-laskuosoitteesi tiedot ja voit halutessasi muokata tietoja, esim. vaihtaa e-laskujesi veloituksen oletustiliä.

Sinulle luotu e-laskuosoite

Tässä näet e-laskuosoitteesi ja Aktian BIC-koodin HELSFIHH. Sinun ei tarvitse kirjoittaa e-laskuosoitettasi muistiin eikä ilmoittaa sitä laskuttajille. Tieto välittyy laskuttajalle e-laskusopimuksen teon yhteydessä. 

E-laskujen veloituksen oletustili

Valitsemasi e-laskujen veloituksen oletustili näkyy tässä. Tiliä tarjotaan sinulle oletusarvoisesti veloitustiliksi uutta e-laskusopimusta tehdessäsi. E-laskusopimusta tehdessäsi voit valita veloitustiliksi myös jonkun muun tilisi.

E-laskuosoite perustettu

Päivämäärä, jolloin e-laskuosoitteesi on perustettu.

Olen hyväksynyt ehdot

E-laskuosoitetta perustaessasi olet hyväksynyt palvelun ehdot. Klikkaamalla ehdot-sanaa saat ehdot avattua. 

Muuta 

Klikkaamalla Muuta-painiketta pääset vaihtamaan veloituksen oletustiliä. 

Tee uusia e-laskusopimuksia

Voidaksesi vastaanottaa e-laskuja, tulee sinun tehdä e-laskusopimus erikseen kaikille niille laskuttajille, joilta haluat jatkossa e-laskuja. Klikkaamalla Tee uusia e-laskusopimuksia -painiketta pääset tekemään uusia e-laskusopimuksia. 

E-laskusopimuksen tiedot

Tällä sivulla täytät e-laskusopimuksella tarvittavat tiedot, joilla ilmoitat laskuttajalle haluavasi jatkossa vastaanottaa e-laskuja. Kukin laskuttaja määrittelee tarvitsemansa tiedot, joten tiedot voivat vaihdella eri laskuttajien välillä.

Laskuttajan tiedot

Laskuttajan tiedot -osiosta näet laskuttajan ilmoittamat tiedot yrityksestä. 

Tärkein tieto on Laskun yksilöintitieto -kenttä. Siinä laskuttaja kertoo, mitkä tiedot e-laskusopimukselle tulee täyttää, jotta laskuttaja tunnistaa sinut laskun maksajaksi. 

Lisätiedot-kentässä laskuttaja ilmoittaa, jos sinun tarvitsee antaa muita kuin Yksilöintitieto-kentässä pyydettyjä tietoja. 

Maksajan tiedot

Voit tehdä e-laskusopimuksia myös jonkun toisen henkilön, esim. perheenjäsenen, laskuista. Poikkeuksena on Luottokunta, jonka asettaman rajoituksen vuoksi Visa-laskuja voi saada e-laskuna ainoastaan Visa-kortin omistajan omaan verkkopankkiin.

Tarkasta Maksajan tiedot -osiosta, että tietosi ovat oikein. 

Jos varsinainen laskunsaaja on joku muu kuin sinä, tulee sinun täyttää myös laskutettavan tiedot. Pääset antamaan ne ruksaamalla kohdan "Laskutettavan tiedot eri kuin maksajan", jonka jälkeen täytät pyydetyt tiedot oikealla oleviin kenttiin. 

Laskun tiedot

Tässä osiossa sinun tulee täyttää huolellisesti kaikki kentät. Laskuttaja haluaa yhden tai kaksi yksilöintitietoa. Tietona voi olla esimerkiksi asiakasnumero, viitenumero, puhelinnumero tai henkilötunnus. 

Täytä yksilöintitiedot Laskuttajan tiedoissa annettujen ohjeiden mukaan. 

Viitenumero

Kirjoita tähän viitenumero ilman välilyöntejä. 

Maksusääntö

Maksusääntö tarkoittaa tapaa, jolla e-laskusi jatkossa veloitetaan tililtäsi. Sinulla on valittavanasi 3 eri maksutapaa, jotka on kuvattu tarkemmin alla. 

Maksusääntö on aina laskukohtainen, joten voit valita eri laskuille erilaisia maksusääntöjä. 

Halutessasi aina tarkastaa e-laskun ennen sen maksamista, valitse maksusäännöksi "Haluan aina vahvistaa maksun". Lasku veloitetaan tililtäsi vasta, kun olet vahvistanut sen maksuun. 

Toinen vaihtoehto on, että lasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä: valitse kohta "Maksu veloitetaan tililtä automaattisesti". Voit halutessasi vielä muuttaa maksun tietoja, esimerkiksi maksutiliä tai eräpäivää tai poistaa laskun kokonaan maksatuksesta ennen laskun eräpäivää kohdassa Erääntyvät maksut. 

Kolmantena tapana voit määrätä maksuille tietyn euromääräisen rajan. Antamasi euromäärän alittavat laskut veloittuvat automaattisesti tililtäsi eräpäivänä kun taas sen ylittävät laskut sinun tulee erikseen vahvistaa kuin ne veloitetaan tililtäsi. 

Veloitustili

Valitse alasvetovalikosta se veloitustili, jolta haluat laskun veloittuvan eräpäivänä. Veloitustiliä voit muuttaa vielä ennen maksun eräpäivää joko maksun vahvistamisen yhteydessä tai kohdassa Erääntyvät maksut.

Laskutuskieli

Valitse toivomasi laskutuskieli alasvetovalikosta. Saat laskun haluamallasi kielellä, mikäli laskuttaja tarjoaa useampia laskutuskieliä. 

Vahvista

Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat tiedot, anna verkkopankin pyytämä turvaluku avaintunnuskortiltasi ja vahvista e-laskusopimuksen teko Vahvista-painikkeella. 

Keskeytä

Halutessasi keskeyttää e-laskusopimuksen tekemisen, paina Keskeytä-painiketta. Huomioi kuitenkin, että jo antamasi tiedot eivät tallennu mihinkään vaan sinun tulee tarvittaessa aloittaa e-laskusopimuksen teko alusta.

E-laskuosoitteen perustaminen

Tällä sivulla voit perustaa itsellesi e-laskuosoitteen. Voidaksesi vastaanottaa e-laskuja, tulee sinun ensin perustaa itsellesi e-laskuosoite ja sen jälkeen tehdä e-laskusopimukset niille laskuttajille, joilta haluat jatkossa e-laskuja. 

E-laskujen veloituksen oletustili

Valitse alasvetovalikosta e-laskujen veloituksen oletustili eli tili, jolta haluat e-laskusi veloittuvan. Tili tulee olemaan oletustilinä uusia e-laskusopimuksia tehtäessä. Voit vielä e-laskusopimuksen teon yhteydessä vaihtaa oletustilin. Oletustili voi halutessasi olla eri vaikka jokaiselle laskuttajalle, jolle teet e-laskusopimuksen.

Ehdot

Palvelun ehdot saat luettavaksesi painamalla Ehdot-linkkiä. Tutustuttuasi ehtoihin hyväksyt ne laittamalla rastin ruutuun "Hyväksyn ehdot"

Vahvista

Vahvista e-laskuosoitteen perustaminen antamalla turvaluku ja paina Vahvista-painiketta. 

Keskeytä

Halutessasi keskeyttää e-laskuosoitteen perustamisen, paina Keskeytä-painiketta. Jo antamasi tiedot eivät tallennu mihinkään. Jos kuitenkin haluat tehdä itsellesi e-laskuosoitteen, aloita sen tekeminen alusta. 

Tee uusi e-laskusopimus

Saadaksesi e-laskuja Verkkopankkiisi, tulee sinun tehdä e-laskusopimus niille laskuttajille, joilta haluat jatkossa e-laskuja. Uusia e-laskusopimuksia teet tällä sivulla. Sivun alalaidassa näet kaikki tällä hetkellä e-laskuja tarjoavat yritykset aakkosjärjestyksessä. Voit lajitella laskuttajia joko nimen, virallisen nimen tai maksun aiheen mukaan klikkamaalla kyseisen sarakkeen otsikkoa. Voit hakea myös yksittäistä laskuttajaa laskuttajan nimen tai Y-tunnuksen perusteella. 

Laskuttajan nimi

Voit hakea laskuttajaa kirjoittamalla laskuttajan nimen, tai osan siitä. Osa laskuttajista ei ole ilmoittanut ruotsinkielistä nimeään, joten nämä yritykset löytyvät ainoastaan suomenkielisellä nimellä. 

Y-tunnus

Laskuttajaa voi hakea myös laskuttajan Y-tunnuksella. 

Hae

Kun olet täyttänyt haluamasi hakuehdot, paina Hae-painiketta. Jos et löydä haluamaasi laskuttajaa, suosittelemme selaamaan laskuttajalistaa, koska laskuttajan ilmoittama nimi voi joskus olla muu kuin nimi, jolla asiakas hakee laskuttajaa. 

Laskuttajan nimi

Tässä näet laskuttajan pankille ilmoittaman nimen. 

Virallinen nimi

Tässä näet laskuttajan pankille ilmoittaman virallisen nimen. 

Maksun aihe

Tässä näet maksun aiheen. Laskuttajalla voi olla käytössä yksi tai useampi maksun aihe. Jos laskuttajalla on käytössä useampi kuin yksi maksun aihe, valitset sen, jonka laskun haluat jatkossa tulevan e-laskuna. Maksunaiheina voi olla esim. matkapuhelin, lankapuhelin, laajakaista. Sinun tulee tehdä erilliset e-laskusopimukset jokaiselle maksun aiheelle. 

Aloita e-laskusopimuksen teko klikkaamalla oikeaa maksun aihetta.

Tehdyt e-laskusopimukset

Tällä sivulla näet kaikki eri laskuttajille tekemäsi e-laskusopimukset.

Tee uusi e-laskusopimus

Halutessasi tehdä uusia e-laskusopimuksia laskuttajillesi, paina Tee uusi e-laskusopimus -painiketta.

Laskuttaja

Sarakkeesta näet laskuttajan nimen sellaisena kuin laskuttaja on sen pankille ilmoittanut.

Maksun aihe

Maksun aihe -sarakkeesta näet mille maksun aiheelle e-laskusopimus on tehty, jos laskuttajalla on käytössä useampia maksun aiheita.

Tehty

Näet päivämäärän, jolloin olet tehnyt e-laskusopimuksen. Jos e-laskusopimus tehdään laskun maksun yhteydessä, tulee jo seuraava lasku yleensä 

E-laskuarkisto

E-laskun saavuttua verkkopankkiisi, Aktia säilyttää sitä e-laskupalvelussa puolestasi 24 kuukautta. Mikäli sinulla on tarvetta säilyttää laskujasi tätä kauemmin esim. verotusta varten, voit siirtää ne e-laskuarkistoon. Arkistoon siirretyt e-laskut pankki säilyttää halutessasi jopa 6 vuotta laskun eräpäivästä lukien. Siirron arkistoon voit tehdä vaikka heti laskun saavuttua, kuitenkin viimeistään ennen kuin 24 kuukauden säilytysaika päättyy. Arkistoinnin päivämääräksi voit antaa maksimissaan 6 vuotta eräpäivästä, mutta voit halutessasi valita lyhyemmänkin arkistointiajan, esim. 4 vuotta eräpäivästä.

Jos arkistossa on paljon e-laskuja, voit halutessasi etsiä e-laskua arkistohaulla. Käytä haussa haluamiasi hakuehtoja. 

Laskuttajan nimi

Kirjoita laskuttajan nimi, tai osa siitä. 

Eräpäivä

Voit hakea e-laskua laskun alkuperäisen eräpäivän mukaan valitsemalla alku- ja päättymispäivät kalenteritoiminnolla tai kirjoittamalla päivämäärät niille varattuihin kenttiin muodossa PP.KK.VVVV. 

Arkistoinnin päättymispäivä

Voit hakea e-laskuja arkistoinnin päättymispäivällä. Valitse alku- ja päättymispäivät kalenteritoiminnolla tai kirjoita päivämäärät muodossa PP.KK.VVVV.

Hae

Kun olet täyttänyt haluamasi hakuehdot, paina Hae-painiketta. 

Hae kaikki

Halutessasi nähdä kaikki arkistoidut e-laskusi, paina Hae kaikki -painiketta. 

Laskuttajan nimi

Laskuttajan nimi sarakkeessa näet laskuttajan nimen sellaisena, kun laskuttaja on sen pankille ilmoittanut.

Eräpäivä

Laskun eräpäivä näkyy tässä sarakkeessa.

Määrä

Laskun määrä näkyy tässä kentässä.

Tyyppi 

Tyyppi-kentästä näet, onko kyseessä normaali e-lasku, hyvityslasku vai muistutuslasku.

Arkistoinnin päättymispäivä

Näet e-laskulle valitsemasi arkistoinnin päättymispäivän. Päättymispäivän jälkeen e-lasku poistuu arkistosta automaattisesti. Halutessasi voit muuttaa arkistoinnin päättymispäivää arkistointiaikana, kuitenkin niin, että se on enintään 6 vuoden päässä e-laskusi alkuperäisestä eräpäivästä.

Saapuneet ehdotukset e-laskusopimuksesta

Tällä sivulla näet kaikki sinulle saapuneet ehdotukset e-laskusopimuksiksi. Voit ottaa käyttöön e-laskun klikkaamalla maksun aihetta. Sinulle avautuu esitäytetty lomake, jonka voit täyttää loppuun ja hyväksyä. Jos et halua ottaa ehdotettua e-laskua käyttöön, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Voit halutessasi poistaa ehdotuksen klikkaamalla Poista-painiketta.