Siirry sisältöön Siirry chattiin

Verkkopankin ohjeet

Yhteenveto

Valitset tämän, kun haluat tehdä uuden maksun.

Tällä sivulla täyttämiesi tietojen perusteella sinulle avataan automaattisesti joko normaalin tilisiirron pohja tai ulkomaanmaksun pohja, johon täytät maksun tarkemmat tiedot.  

Aloita maksun teko

Maksupohja

Maksupohja-valikosta löydät tallentamasi maksupohjat niille antamillasi nimillä. Valitse haluamasi maksupohja hiirellä ja paina Valitse-painiketta, jonka jälkeen saat näytölle kyseiselle maksun saajalle aiemmin tallentamasi maksun perustiedot kuten esim. saajan tilinumeron ja nimen, jonka jälkeen täytät vain uuden maksun mukaiset muuttuneet tiedot. Maksupohja on kätevä tapa tehdä maksuja sellaisille maksun saajille, joille sinulla on maksuja usein. 

Saajan tilinumero

Tähän täytät maksun saajan tilinumeron IBAN-muotoisena.

Saajan pankin maa

Valitse alasvetovalikosta saajan pankin maa. Jos saajan pankin maata ei löyty valikosta, ota yhteyttä konttoriisi.

Maksun valuutta

Oletusarvoisesti maksun valuuttana on euro. Jos maksat jossain muussa valuutassa, valitse maksun valuutta alasvetovalikosta, johon on kerätty valuutat, joita voi käyttää maksettaessa verkkopankin kautta. Jos haluat tehdä maksun valuutassa, mitä ei ole valikossa, ota yhteyttä konttoriisi.

BIC-koodi

SEPA-alueelle menevissä euromääräisissä maksuissa BIC-koodin käyttö on pakollista. Syötä muihin SEPA-maihin kuin Suomeen menevissä maksuissa maksunsaajan pankin BIC-koodi (kutsutaan myös SWIFT-koodiksi) kokonaisuudessaan. BIC-koodi on 8 tai 11 merkkiä pitkä. Suomen sisäisissä maksuissa saajan pankin BIC-koodi tulee automaattisesti antamasi tilinumeron perusteella.

Keskeytä

Jos haluat keskeyttää uuden maksun teon, paina Keskeytä-painiketta. Huomaa, että jo antamasi tiedot eivät tallennu mihinkään, vaan sinun tulee aloittaa maksun teko uudestaan, jos olet painanut tätä painiketta.

Jatka

Täytettyäsi tämän sivun tiedot, paina Jatka-painiketta päästäksesi eteenpäin.

Sepa-maksu

Tällä sivulla täytät maksun tarkemmat tiedot. 

Saajan tilinumero

Tässä näkyy saajan IBAN-muotoinen tilinumero, jonka annoit edellisellä näytöllä. Saajan tilinumeroa ei tällä sivulla voi enää muuttaa. Jos haluat muuttaa saajan tilinumeroa, palaa Uusi maksu -sivulle ja aloita maksun teko alusta. 

Saajan pankin BIC

Saajan pankin BIC-koodi näkyy tässä 11-merkkisenä. Jos täytit Uusi maksu -sivulle BIC-koodin 8- merkkisenä, on siihen nyt automaattisesti lisätty kolme X-kirjainta loppuun. Saajan pankin BIC-koodi on Suomen rajat ylittäviin maksuihin täytetty jo Uusi maksu -sivulla eikä sitä voi enää muuttaa tällä sivulla. Halutessasi muuttaa saajan pankin BIC-koodia, palaa Uusi maksu -sivulle ja aloita maksun teko alusta. 

Suomeen meneviin maksuihin saajan pankin BIC-koodi tulee automaattisesti järjestelmästä maksun saajan IBAN-tilinumeron perusteella. 

Saajan nimi

Syötä kenttään maksun saajan nimi kokonaisuudessaan. Täytä maksun saajan nimi huolellisesti, koska saajan pankilla voi olla maksun perille menemiseksi ehdoton edellytys, että saajan tilinumero ja nimi täsmäävät.

Maksajan tilinumero

Mikäli verkkopankkiisi on liitetty useampi tili, joilta voi tehdä maksuja, valitse alasvetovalikosta tili, jolta haluat maksusi veloitettavan. 

Maksajan nimi

Maksajan nimi -kenttään tulee automaattisesti tilin ensisijaisen omistajan nimi. Jos tilillä on kaksi omistajaa, näkyy maksajana sen henkilön nimi, joka on pankissa tallennettu tilin ensimmäiseksi omistajaksi. Maksajan nimitietoa ei voi muuttaa.

Halutessasi ilmoittaa muun maksajan kuin ensisijaisen tilinomistajan, esim. toissijaisen tilinomistajan, täytä nimi Maksaja muu kuin yllämainittu -kenttään. 

Maksaja muu kuin yllämainittu

Halutessasi ilmoittaa muun maksajan nimen, kuin sen joka tulee automaattisesti tilinumeron perusteella, täytä tähän kenttään maksajan nimi. 

Maksun määrä

Tähän kenttään täytetään saajalle maksettava määrä. Maksun valuutaksi on valittu euro jo maksun aloitussivulla eikä sitä enää tässä voi muuttaa. Jos haluat muuttaa maksun valuuttaa, palaa Uusi maksu -sivulle ja aloita maksun teko alusta. 

Eräpäivä

Eräpäivä kentässä on automaattisesti kuluva päivä. Jos haluat maksaa maksun vasta tulevaisuudessa, esim. laskuun merkittynä eräpäivänä, valitse haluttu päivämäärä päivämääräkentän vieressä olevasta kalenterista tai syötä se kenttään muodossa PPKKVVVV. 

Viitenumero

Joko viitenumero tai viesti on pakollinen tieto maksulle. Täytä tähän kenttään viitenumero aina, jos viitenumero on annettu laskulla. Viitenumeron avulla laskuttaja tunnistaa maksun tiedot. 

Viesti

Joko viesti tai viitenumero on pakollinen tieto maksulle. Jos sinulla ei ole viitenumeroa, täytä tähän kenttään maksulle viesti, esim. laskun numero tai muu maksun saajan haluama tieto. 

Toistuvuus

Oletusarvona maksua tehtäessä on, että maksu on kertamaksu. 

Halutessasi tehdä säännöllisesti toistuvan maksun, valitse alasvetovalikosta millaisella aikavälillä haluat maksun toistuvan, esim. kuukausittain. Tämän jälkeen valitse vielä kuinka kauan haluat toistuvan maksun jatkuvan: 

Jos haluat maksun toistuvan kunnes poistat sen tai muutat sen toistokertoja, valitset vaihtoehdon Toistaiseksi. 

Voit myös valita tietyn määrän kertoja, jonka haluat maksun toistuvan. Tässä tapauksessa maksuja maksetaan antamasi kappalemäärä edellisessä kohdassa antamasi toistovälin mukaan. 

Halutessasi voit myös valita, että maksu maksetaan toistuvasti määrättyyn päivämäärään asti. Tällöin maksut päättyvät automaattisesti antamasi viimeisen päivämäärän jälkeen. 

Voit milloin tahansa ennen seuraavaa eräpäivää käydä muuttamassa maksun toistuvuutta sekä muita maksun tietoja tai poistaa maksun Erääntyvät maksut -näytöllä. Huomioithan, että muokkausnäytöllä esitetty tehtävää tallentaessasi asettama toistokertojen lukumäärä tarkoittaa kaikkia toistokertoja yhteensä, jo maksettuja sekä jäljellä olevia. Jos haluat lisätä toistokertoja, tulee sinun lisätä aikaisemmin tallennettuun halutut lisäkerrat. Esim.: Olet aikaisemmin tallentanut toistokertojen määräksi 5 kertaa, mutta haluat lisätä vielä 5 kertaa – tallenna toistokertojen määräksi 10 kertaa. Maksettujen kertojen määrä esitetään todellisten maksukertojen mukaan tehtävän perustamisesta alkaen vaikka olisitkin muuttanut esim. toistokertoja perustamisen jälkeen. 

Avaa vapaaehtoiset lisätiedot

Vapaaehtoisissa lisätietokentissä voi antaa sellaisia maksuun liittyviä joko maksun saajan haluamia tai itsesi lisättäväksi haluamia lisätietoja. Useimmiten näitä ei tarvitse täyttää, mutta joissain tapauksissa laskuttaja voi haluta täytettäväksi esim. erillistä Maksajan tunnistetietoa, jolloin se täytetään tässä kohdassa.

Kentät saa auki Avaa vapaaehtoiset lisätiedot -linkistä. Kaikki lisätietokentät ovat vapaaehtoisia ja voit käyttää niistä joko kaikkia tai vain niitä kenttiä, joita tarvitset. 

Saajan osoite

Halutessasi lisätä maksulle saajan osoitteen, kirjoita se tähän kenttään kokonaisuudessaan. Jos kirjoitat maksulle saajan osoitteen, tulee sinun myös valita saajan maa.

Saajan maa

Valitse halutessasi saajan maa alasvetovalikosta. Tämä kenttä muuttuu pakolliseksi, jos olet täyttänyt maksulle saajan osoitteen. 

Saajan tunnistekoodi

Maksun saajan halutessa saajan tunnistekoodin maksulle, täytä se tähän kenttään. Valitse ensin joko henkilöasiakkaan tunniste tai yritysasiakkaan Y-tunnus ja täytä sen jälkeen tunniste. 

Henkilötunnusta ei koskaan saa käyttää tunnisteena vaan tähän tulee antaa esim. maksun saajan pyytämä tieto, esim. asiakasnumero. 

Lopullinen saaja

Maksun saajan ollessa muu kuin saajan tilin omistaja, tulee lopullisen saajan nimitiedot täyttää tähän kenttään. 

Maksajan tunnistekoodi

Jos maksun saaja haluaa maksajan täyttävän maksulle erityisen Maksajan tunnistekoodin, täytä se tähän. Valitse ensin joko henkilöasiakkaan tunniste tai yritysasiakkaan Y-tunnus ja täytä sen jälkeen tunniste. 

Henkilötunnusta ei koskaan saa käyttää tunnisteena vaan tähän tulee antaa maksun saajan pyytämä tieto, esim. asiakasnumero. 

Maksajan viite

Maksun saajan halutessa maksajan käyttävän ylimääräistä viitettä, täytä se tähän kenttään. 

Tallenna maksupohjaksi

Maksupohja kannattaa tallentaa sellaisten maksujen osalta, joita teet toistuvasti. Maksupohjassa on seuraava maksukertaa varten valmiina vähintään maksun saajan tiedot, jolloin sinun ei tarvitse joka kerta samalle maksunsaajalle maksaessasi tallentaa tietoja uudestaan. Voit nimetä maksupohjat haluamallasi tavalla, jolloin sinun on helppo tunnistaa maksu. 

Halutessasi tallentaa maksun maksupohjaksi tulevaa käyttöä varten, valitse toiminto Tallenna maksupohjaksi. Valitse tallennetaanko ainoastaan maksun saajan tiedot vai kaikki maksun tiedot. 

Tallennuksen jälkeen maksupohja löytyy sekä maksupohjaluettelosta sekä Uusi maksu -sivun Maksupohja-valikosta. 

Maksupohjia voit muuttaa ja poistaa Maksupohjat-välilehdellä. 

Tilaa maksullinen kuitti

Halutessasi tilata maksusta erillisen kuitin, valitse se tässä. Verkkopankista tilattu kuitti on maksullinen ja voimassaoleva hinta löytyy hinnastostamme. Kuitti lähetetään sinulle postitse. Palvelumaksut erikseen tilatuista kuiteista veloitetaan tililtäsi tilauskuukautta seuraavan kuun 23. päivänä tai sitä seuraavana pankkipäivänä, jos varsinainen veloituspäivä sattuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle. 

Maksuttoman kuitin, joka pääsääntöisesti kelpaa kaikille maksun saajille todisteeksi maksusta, saat tulostettua maksun suorittamisen jälkeen. Tilitapahtumista valitset maksun, josta haluat kuitin, avaamalla sen tiedot, minkä jälkeen tulostat kuitin. Kuitille tulostuu teksti ”Asiakkaan tulostama kuitti”. 

Ennen maksun veloitusta tililtäsi otettu tuloste ei ole virallinen kuitti, koska siitä puuttuu pankin arkistointitunnus. 

Ehdot

Täältä löytyvät euroalueella välitettävien euromaksujen ehdot, joiden mukaan kaikki SEPA-maihin menevät euromääräiset maksut välitetään. Ehdoissa on kuvattu kaikki maksun välittämiseen liittyvät tiedot. 

Hinnasto

Tästä pääset katsomaan hinnastoamme, josta löytyvät tavallisimmat maksujenvälitykseen liittyvät palvelumaksumme. Täydelliseen hinnastoomme voit halutessasi tutustua konttoreissamme. 

Palaa

Palaa-painikkeella palaat edelliselle sivulle, jossa voit aloittaa maksun teon alusta.

Keskeytä

Keskeytä-painikeella voit poistaa kaikki maksun tähän asti tallentamasi tiedot. Huomaa, että tiedot eivät tallennu mihinkään vaan sinun tulee tarvittaessa aloittaa maksun tekeminen alusta Uusi maksu -näytöllä. 

Hyväksy maksu

Tällä painikkeella hyväksyt maksulle antamasi tiedot. Hyväksymisen jälkeen saat yhteenvedon tallentamistasi tiedoista. Tarkista, että tiedot ovat oikein ja muuta tarvittaessa. Tarkistettuasi tiedot voit jatkaa joko tekemällä seuraavan maksun tai siirtymällä suoran maksun vahvistamiseen. Jos sinulla on useampi maksu kerralla, kannattaa kaikki maksut vahvistaa maksuun yhdellä kertaa viimeisen maksun tekemisen jälkeen. 

Ulkomaanmaksu

Tällä sivulla täytät ulkomaanmaksulla tarvittavat tiedot. 

Ulkomaanmaksuja ovat Suomeen menevä muu kuin euromääräinen maksu ja valuutta- tai euromääräinen maksu SEPA-alueen ulkopuolelle. 

Saajan tilinumero

Saajan tilinumero -kentässä näkyy maksun aloitussivulla syöttämäsi saajan tilinumero. Jos haluat muuttaa tilinumeroa, tulee sinun palata Uusi maksu -sivulle ja aloittaa maksun tekeminen alusta. 

Saajan nimi

Täytä kenttään maksun saajan nimi kokonaisuudessaan. Kentän tallennuksessa tulee olla tarkka, koska osa ulkomaisista pankeista hylkää maksun elleivät saajan tilinumero ja saajan nimi vastaa toisiaan. 

Saajan osoite

Tallenna tähän kenttään maksun saajan osoite: katuosoite, kaupunki ja maa eri riveille. Saajan osoite -kenttään saa tallentaa enintään 3 riviä. 

Saajan pankin maa

Saajan pankin maa -tieto siirtyy tähän kohtaan valittuasi sen maksun ensimmäiseltä sivulta. Halutessasi muuttaa saajan pankin maata, palaa Uusi maksu -sivulle ja aloita maksun tekeminen alusta. 

Saajan pankin tiedot

Saajan pankin tiedoista on täytettävä joko pankin nimi- ja osoitetiedot tai pankin BIC/SWIFT koodi. Suosittelemme BIC/SWIFT koodin käyttämistä. Vain niissä tapauksissa, joissa saajan pankilla ei ole BIC/SWIFT koodia, täytetään pankin täydelliset nimi- ja osoitetiedot. 

Maksajan tilinumero

Valitse alasvetovalikosta tili, jolta haluat maksun veloittuvan. 

Maksajan nimi

Maksajan nimi -kenttään tulee automaattisesti tilin ensisijaisen omistajan nimi. Jos tilillä on kaksi omistajaa, näkyy maksajana sen henkilön nimi, joka on pankissa tallennettu ensimmäiseksi omistajaksi. Maksajan nimitietoa ei voi muuttaa. 

Jos maksaja on muu kuin tilin ensisijainen omistaja, voi Maksaja-tiedon kirjoittaa viesti-kenttään. 

Maksun määrä

Syötä tähän maksun määrä. Valuutan olet valinnut jo maksun ensimmäisellä sivulla eikä sitä enää tässä voi muuttaa. Halutessasi muuttaa valuuttaa, palaa Uusi maksu -sivulle ja aloita maksun tekeminen alusta. 

Huomioithan että Japanin jeneissä (JPY) tehtävissä maksuissa ei voi käyttää desimaaleja, vaan ne on tehtävä aina kokonaislukuina. 

Eräpäivä

Maksun eräpäivä on automaattisesti kuluva päivä. Ulkomaanmaksuja ei toistaiseksi voi tehdä eräpäivällisinä. 

Toimitustapa

Valitse haluatko käyttää tavallista maksumääräystä vai pikamääräystä maksun eteenpäin lähettämisessä. Valitessasi pikamääräyksen on maksu hieman nopeammin perillä maksun saajalla, mutta maksun kulut ovat suuremmat. Kulut näet voimassaolevasta hinnastostamme. 

Kulut

Valitse maksatko vain oman pankin kulut vai oman pankin ja saajan pankin kulut. 

Valitessasi, että maksat vain oman pankin kulut saavat sekä vastaanottajapankki että mahdolliset välittäjäpankit vähentää maksusta mahdolliset omat kulunsa ennen kun maksamasi maksu hyvitetään maksun saajalle. Huomioithan että valitessasi, että maksat sekä oman että saajan pankin kulut, voi pankki jossain tapauksissa veloittaa tililtäsi vielä jälkikäteen välittäjäpankkien kuluja. 

Viesti

Jos haluat lisätä maksulle viestin, esim. laskun numeron, kirjoita se tähän kenttään. 

Tallenna maksupohjaksi

Maksupohja kannattaa tallentaa sellaisten maksujen osalta, joita teet toistuvasti. Maksupohjassa on seuraava maksukertaa varten valmiina vähintään maksun saajan tiedot, jolloin sinun ei tarvitse joka kerta samalle maksunsaajalle maksaessasi tallentaa tietoja uudestaan. Voit nimetä maksupohjat haluamallasi tavalla, jolloin sinun on helppo tunnistaa maksu. 

Halutessasi tallentaa maksun maksupohjaksi tulevaa käyttöä varten, valitse toiminto Tallenna maksupohjaksi. Valitse tallennetaanko ainoastaan maksun saajan tiedot vai kaikki maksun tiedot. 

Tallennuksen jälkeen maksupohja löytyy sekä maksupohjaluettelosta sekä Uusi maksu -sivun Maksupohja-valikosta. 

Maksupohjia voit muuttaa ja poistaa Maksupohjat-välilehdellä. 

Ulkomaan maksuehdot

Ehdot on hyväksyttävä ennen kuin maksu voidaan hyväksyä maksettavaksi. Klikkaa ulkomaan maksuehtojen linkkiä, lue ja hyväksy ehdot. Tämän jälkeen pääset hyväksymään maksun. 

Palaa

Palaa-painikkeella palaat edelliselle sivulle, jossa voit aloittaa maksun teon alusta.

Keskeytä

Keskeytä-painikeella voit poistaa kaikki maksun tähän asti tallentamasi tiedot. Huomaa, että tiedot eivät tallennu mihinkään vaan sinun tulee tarvittaessa aloittaa maksun tekeminen alusta Uusi maksu -näytöllä. 

Hyväksy maksu

Tällä painikkeella hyväksyt maksun tiedot. Painikkeen painamisen jälkeen saat vielä tiedot näytölle tarkistettavaksi. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein ja siirry sen jälkeen maksun vahvistamiseen saadaksesi maksun suoritetuksi. 

Yhteenveto

Tällä sivulla näet yhteenvedon täyttämistäsi maksun tiedoista. Tarkasta että kaikki tiedot ovat oikein. Halutessasi vielä muuttaa jotain tietoa, voit tehdä sen painamalla Muokkaa-painiketta. Kaikkien tietojen ollessa oikein voit jatkaa uusien maksujen tekemistä tai siirtyä maksujen vahvistamiseen

Ulkomaan maksuista näet seuraavat uudet tiedot:

Alkuperäinen määrä

Maksulle tallentamasi valuutta ja sen määrä. 

Valuuttakurssi

Valuuttakurssi, jonka mukaan valuuttamääräinen maksu muunnetaan euromääräiseksi tiliveloitusta varten. Huomioithan, että tämä on maksun hyväksymishetken valuuttakurssi. 

Sen jälkeen kun vahvistat maksun, kurssi tarkistetaan vielä kerran. Jos valuuttakurssi on muuttunut maksun hyväksymisen ja vahvistamisen välisenä aikana, päivittyy kurssi vielä vahvistamisen yhteydessä. Maksun lopullinen valuuttakurssi on siis vahvistamishetken kurssi. 

Vasta-arvo

Valuuttamäärän euromääräinen vasta-arvo. Tässä vaiheessa se on maksun hyväksymishetken vasta-arvo eikä välttämättä ole lopullinen vasta-arvo. Jos valuuttakurssi ehtii muuttua maksun hyväksymishetken ja maksun vahvistamishetken välillä, käytetään maksun välittämiseen vahvistamishetken valuuttakurssia ja silloin myös euromääräinen vasta-arvo muuttuu tämän sivun tiedoista. 

Kulut

Tästä kentästä näet Aktian maksusta perimät kulut kokonaisuudessaan valitsemasi kulujen maksutavan mukaan. Lisätietoja kuluista ja niiden määräytymisestä löydät hinnastostamme. 

Veloitus yhteensä

Veloitus yhteensä -kenttä näyttää tililtäsi veloitettavan kokonaissumman, joka sisältää sekä varsinaisen maksun että perityt kulut.

Muokkaa

Halutessasi muokata jotain maksun tietoa, paina Muokkaa-painiketta, jolloin pääset kenttiin, joissa voit tehdä muutokset. Sinulle avautuvat vain kentät, joille muutokset ovat sallittuja. 

Kopioi maksuksi

Halutessasi tehdä toisen samanlaisen maksun, klikkaa Kopioi maksuksi -painiketta, jolloin sinun tarvitsee antaa uudelle maksulle vain mahdolliset muuttuvat tiedot. 

Uusi maksu

Halutessasi tehdä lisää maksuja, paina Uusi maksu -painiketta, tee kaikki maksut, hyväksy ne ja vahvista kaikki maksut yhdellä kertaa vasta sen jälkeen kun olet tehnyt viimeisen maksun. 

Jatka vahvistamiseen

Kun olet tehnyt kaikki haluamasi maksut, voit siirtyä vahvistamaan maksut tiliveloitusta varten klikkaamalla Jatka vahvistamiseen -painiketta. 

Jos et vahvista maksuja välittömästi maksujen hyväksymisen jälkeen, säilyvät ne kuitenkin Vahvistamattomat maksut -valikossa 60 päivää maksujen hyväksymisen jälkeen. Siellä voit siis vahvistaa ne myöhemminkin, mutta tarkista siinä tapauksessa maksuille antamasi eräpäivät. Eräpäivän on oltava vähintään kuluva päivä. Muuta eräpäivää tarvittaessa 

Siirto omalle tilille

Tällä sivulla voit tehdä omia tilisiirtoja verkkopankkisopimuksellesi liitettyjen tilien välillä. Oma tilisiirto -toiminnossa ei tarvitse antaa yhtä paljon tietoja kuin normaalissa tilisiirrossa, jonka vuoksi se on kätevä tehtäessä omien tilien tai käyttöoikeustilien välisiä tilisiirtoja. Tässä toiminnossa voi tehdä tilisiirtoja vain kuluvalle päivälle eli rahat siirtyvät välittömästi maksun vahvistamisen jälkeen saajan tilille. Oma tilisiirto -toiminnossa tilisiirto vahvistetaan maksuun kuten muissakin tilisiirroissa.

Tililtä

Valitse pudotusvalikosta tili, jolta haluat siirtosi veloittuvan. 

Tilille

Valitse pudotusvalikosta tili, jolle haluat siirron menevän.

Eräpäivä

Oman tilisiirron eräpäivä on aina kuluva päivä. Jos kuitenkin haluat tehdä eräpäivällisen siirron verkkopankissa näkyvien tiliesi välillä, voit tehdä sen käyttämällä Uusi maksu -toimintoa. 

Määrä

Kirjoita kenttään maksun määrä. 

Viesti

Viesti-kentän käyttö on tässä toiminnossa vapaaehtoista, mutta voit halutessasi kirjoittaa siihen vapaamuotoisen viestin, joka näkyy sekä veloitus- että hyvitystilin tilitapahtumissa ja tiliotteilla.

Keskeytä

Jos haluat keskeyttää oman tilisiirron teon, paina Keskeytä-painiketta, jolloin palaat Tilit yhteenveto-näytölle. Huomioi, että aloittamasi siirron tiedot eivät tallennu mihinkään, jos olet valinnut keskeytyksen. Aloita Oman tilisiirron tekeminen alusta niin halutessasi.

Hyväksy

Tällä painikkeella hyväksyt tilisiirron tiedot. Painikkeen painamisen jälkeen saat vielä tilisiirron tiedot näytölle ja voit tarkistaa, että ne ovat oikein. Tietojen ollessa oikein vahvistat vielä tilisiirron maksuun. 

Palaa

Palaa-painikkeella voit vielä siirtyä edelliselle sivulle, jossa voit halutessasi muuttaa tilisiirron tietoja. 

Keskeytä

Jos haluat keskeyttää oman tilisiirron teon, paina Keskeytä-painiketta, jolloin palaat Tilit yhteenveto-näytölle. Huomioi, että aloittamasi siirron tiedot eivät tallennu mihinkään, jos olet valinnut keskeytyksen. Aloita Oman tilisiirron tekeminen alusta niin halutessasi.

Vahvista

Vahvista tilisiirto maksuun verkkopankin pyytämällä turvaluvulla. Varat siirtyvät tililtä toiselle välittömästi painettuasi Vahvista-painiketta.

Erääntyvät maksut

Erääntyvissä maksuissa näkyvät maksut, joiden eräpäivä on tulevaisuudessa. Listauksessa näkyvät myös mahdollisesti katteettomiksi jääneet maksut.Toistuvista maksuistasi näkyy seuraava eräpäivä. Aloitussivulla on näkyvissä painikkeet, joiden avulla voit muokata (esim. muuttaa eräpäivää) ja kopioida maksuja tai poistaa niitä erääntyvien listalla. 

Erääntyvät maksut on ryhmitelty veloitustileittäin. Näet kuinka paljon maksuja tililtäsi veloitetaan eräpäivinä sekä lopussa myös kaikki erääntyvät maksusi yhteensä. Erääntyvät ulkomaanmaksut näytetään omana ryhmänään. 

Alasvetovalikosta valitset tilin, jonka erääntyviä maksuja haluat katsella. Valitsemalla "Kaikki tilit" näet kaikkien verkkopankkiisi liitettyjen tilien erääntyvät maksut samanaikaisesti tileittäin ja eräpäivittäin ryhmiteltynä. 

Eräpäivä

Kentässä näkyy maksun eräpäivä eli päivä jolloin se veloitetaan tililtä.

Saajan nimi

Tässä kentässä näkyy saajan nimi siinä muodossa kuin olet sen maksulle kirjoittanut. E-laskuissa ja suoraveloituksissa saajan nimi näkyy sellaisena kuin laskuttaja on sen pankille ilmoittanut. 

Määrä

Tässä näkyy maksun määrä.

Muuta

Muuta-painiketta painamalla voit halutessasi muuttaa valitsemasi maksun tietoja, esim. eräpäivää.

Kopioi

Kopioi-painiketta klikkaamalla kopioituvat valitsemasi maksun tiedot automaattisesti Uusi maksu -lomakkeelle. Näin sinulla on valmiina tiedot uuden maksun tekemistä varten samalle vastaanottajalle.

Poista

Poista-painikkeella voit poistaa tekemäsi erääntyvän maksun. Maksu poistuu lopullisesti erääntyvistä maksuista heti poiston vahvistamisen jälkeen. Huomioi kuitenkin, että valitsemalla poiston toistuvalle tehtävälle poistuvat kaikki tulevatkin maksuerät.

Tyyppi

Täällä näet minkä tyyppinen maksusi on: Kertamaksu, Toistuva, Suoravel. (suoraveloitus), e-lasku, SEPA-suorav (SEPA-suoraveloitus). Punaisella tekstillä ilmoitetaan, jos maksusi on katteeton tai hylätty katteettomana.

Yhteensä

Yhteensä-kentästä näet kaikkien erääntyvien maksujesi yhteissumman.

Tee uusi maksu

Tämän linkin kautta pääset tekemään uuden maksun.

Vahvistamattomat maksut

Tällä sivulla näet vahvistamattomat maksusi, e-laskujen osalta vahvistamattomina näkyvät ne laskut, joihin olet valinnut maksusäännöksi vahvistamisen. Vahvistamattomien maksujen tietoja voit halutessasi vielä muuttaa tai voit poistaa ne klikkaamalla Muuta- tai Poista-painiketta. Myös e-laskuja voi muuttaa tai poistaa. Maksuilla on kuitenkin myös tietoja, joita ei voi muuttaa. Näitä ovat saajan tilinumero, saajan pankin BIC-koodi sekä valuutta. Halutessasi muuttaa näitä tietoja, tulee sinun poistaa vanha maksu klikkaamalla Poista-painiketta ja tehdä maksu uudestaan Uusi maksu -toiminnolla. 

Vahvistamattomat maksut on ryhmitelty veloitustileittäin. Näet myös erikseen yhteenvedon tililtä heti veloitettavista maksuista, tulevaisuudessa erääntyvistä maksuista ja ulkomaanmaksuista. 

Eräpäivä

Tästä näet maksun eräpäivän eli päivän, jolloin maksu veloitetaan tililtäsi. 

Jos sinulla on vahvistamattomissa maksuissa maksuja, joiden eräpäivä on jo ohitettu, näkyvät ne omana ryhmänään sivun ylälaidassa. Voit vahvistaa ne maksuun, kun ensin muutat niiden eräpäivän joko kuluvaksi päiväksi tai tulevaisuuteen. 

Saajan nimi

Tässä kentässä näkyy saajan nimi siinä muodossa kuin olet sen maksulle kirjoittanut. E-laskuissa ja suoraveloituksissa saajan nimi näkyy sellaisena kuin laskuttaja on sen pankille ilmoittanut.

Määrä

Määrä-kentässä näkyy tililtäsi veloitettava summa. Valuuttamääräisistä ulkomaanmaksuista näet maksun määrän valuutassa. Huomioithan, että tämä summa ei sisällä Aktian eikä saajan pankin mahdollisia kuluja, jotka riippuvat siitä, miten olet valinnut maksun kulut jaettavan. Valuuttamääräiset maksut veloitetaan tililtä euroissa ja valuuttakurssi voi vaihtua maksun hyväksymis- ja vahvistamisajankohdan välillä. 

Muuta

Painamalla Muuta-painiketta sen maksun kohdalla, jota haluat muuttaa, pääset tekemään muutoksia vahvistamattomaan maksuun.

Poista

Painamalla Poista-painiketta voit poistaa valitsemasi maksun. Maksu poistuu lopullisesti heti poiston vahvistamisen jälkeen.

Maksun tyyppi

Täällä näet minkä tyyppinen maksusi on: Kertamaksu, Toistuva, Suoravel.(suoraveloitus), e-lasku, SEPA-suorav.(SEPA-suoraveloitus)

Vahvista valitut

Painamalla Vahvista valitut -painiketta vahvistat maksuun kaikki ne maksut, jotka olet valinnut vahvistettaviksi. Oletusarvoisesti kaikki maksut ovat valittuina. Halutessasi voit poistaa rastit niiden maksujen kohdalta, joita et halua vielä vahvistaa. 

Tee uusi maksu

Tästä linkistä pääset tekemään uuden maksun. 

Vahvistetut maksut

Tällä sivulla näet yhteenvedon vahvistetuista maksuistasi ryhmiteltynä tileittäin.

Mikäli sinulla on maksuja, jotka vaativat lisävahvistuksen, näet myös ne tällä sivulla kohdassa Lisävahvistuksen vaativat maksut. Sinulle on lähetetty automaattisesti lisävahvistusta varten tarvittava vahvistuskoodi tekstiviestillä sivulla näkyvään puhelinnumeroon. Mikäli et ole saanut viestiä, tai se on toimitettu väärään puhelinnumeroon, ota yhteyttä Aktia asiakaspalveluun numerossa 010 247 010. 

Vahvistetut ja lisävahvistusta vaativat maksut on ryhmitelty veloitustileittäin. Näet myös erikseen yhteenvedon tililtä heti veloitettavista maksuista, tulevaisuudessa erääntyvistä maksuista ja ulkomaanmaksuista. 

Eräpäivä

Tästä näet maksun eräpäivän eli päivän, jolloin maksu veloitetaan tililtäsi.

Saajan nimi

Tässä kentässä näkyy saajan nimi siinä muodossa kuin olet sen maksulle kirjoittanut. E-laskuissa ja suoraveloituksissa saajan nimi näkyy sellaisena kuin laskuttaja on sen pankille ilmoittanut. 

Määrä

Määrä-kentässä näkyy tililtäsi veloitettava summa. Valuuttamääräisistä ulkomaanmaksuista näet maksun määrän valuutassa. Huomioithan, että tämä summa ei sisällä Aktian eikä saajan pankin mahdollisia kuluja, jotka riippuvat siitä, miten olet valinnut maksun kulut jaettavan. Valuuttamääräiset maksut veloitetaan tililtä euroissa, ja valuuttakurssi voi vaihtua maksun hyväksymis- ja vahvistamisajankohdan välillä. 

Tyyppi

Täällä näet minkä tyyppinen maksusi on: Kertamaksu, Toistuva, Suoravel.(suoraveloitus), e-lasku, SEPA-suorav. (SEPA-suoraveloitus) 

Vahvista

Syötä lisävahvistusta varten tekstiviestillä saamasi vahvistuskoodi syöttökenttään ja paina Vahvista-painiketta. 

Jos et ole saanut vahvistuskoodia tekstiviestillä, tai jos puhelinnumero, johon viesti on toimitettu on virheellinen, ota yhteyttä Aktia asiakaspalveluun numerossa 010 247 010 sen aukioloaikoina. Lisävahvistusta vaativia maksuja ei voi vahvistaa ilman vahvistuskoodia. 

Takaisin vahvistamattomiin maksuihin

Tästä linkistä pääset takaisin vahvistamattomiin maksuihin.

Maksupohjat

Tällä sivulla näet tallentamiesi maksupohjien tiedot. Tallennusvaiheessa olet valinnut haluatko tallentaa kaikki maksun tiedot vai pelkästään maksun saajan tiedot. 

Maksupohjan nimi näytetään siinä muodossa, jonka olet kirjoittanut maksupohjan tallennusvaiheessa.

Voit halutessasi tehdä muutoksia maksupohjiin. Et kuitenkaan voi muuttaa saajan tilinumeroa, maksun valuuttaa tai saajan pankin BIC-/SWIFT-koodia tai osoitetta. Jos näissä kentissä on väärää tietoa, tulee sinun poistaa olemassa oleva maksupohja ja tehdä kokonaan uusi maksupohja oikeilla tiedoilla Uusi maksu -toiminnon kautta. 

Tarvittaessa voit myös kopioida tai poistaa maksupohjia.

Ehdotukset

Ehdotukset-osiossa näet ne maksunsaajien tilit, joille olet jo aiemmin onnistuneesti vahvistanut maksun tekstiviestillä. Sivulla näytetään sekä maksunsaajan tilinumero että saajan nimi.

Poista maksunsaajan tili Ehdotukset-listalta

Voit milloin tahansa poistaa maksunsaajan tilin/tilit Ehdotukset -listalta verkkopankissasi valitsemalla tilin kohdalla olevan Poista-toiminnon.