Siirry sisältöön Siirry chattiin

Verkkopankin ohjeet

Yhteenveto

Korttien yhteenvetosivulla näet kaikki ne kortit, jotka olet oikeutettu näkemään verkkopankissa. Näiden yläpuolella näkyy myös aikaleima, jolloin tiedot on päivitetty. Korttien yhteenvetosivulta pääset siirtymään korttien tarkempiin tietoihin, josta löydät kortin käytettävissä olevan saldosi, klikkaamalla valitun kortin nimeä. 

Kun maksat luottokorttilaskun, summa on luottokortilla käytettävissäsi seuraavana arkipäivänä. Luottokortin tiedot päivittyvät verkkopankkiin 2 päivän viiveellä.

Nimi

Kortin nimi (mikäli sellainen on annettu) ja/tai korttityyppi. Klikkaamalla nimeä pääset katsomaan kortin laskuttamattomia tapahtumia, vanhoja laskuja ja kortin tarkempia tietoja. 

Korttinumero

Kortin numero salatussa muodossa väärinkäytön ehkäisemiseksi. 

Liitetty tili

Pankkitili johon kortti on liitetty. 

Asiakkaat, jotka käyttävät kirjautuessaan toisen pankin verkkopankkitunnuksia, eivät näe korttiin liitettyä pankkitiliä.

Voimassaoloaika

Kortin voimassaoloaika. 

Luottoraja

Kortin luottoraja joka määrää enimmäismäärän, jonka puitteissa luottoa voi käyttää. 

Nimeä kortit

Linkkiä klikkaamalla pääset nimeämään kaikki nähtävillä olevat korttisi. Mahdollisen rinnakkaiskortin nimeäminen ei vaikuta rinnakkaiskortinhaltijan näkymään hänen omassa verkkopankissaan.

Palvelupyynnöt

Palvelupyyntöjen alla näkyvät kaikki kolmen kuukauden aikana tehdyt palvelupyynnöt sekä niihin liittyvät yksityiskohdat.

Tyyppi

Kuvaus palvelupyynnön tyypistä esim. Minimilyhennysprosentin muutos.

Kohde

Kohde tai tuote, jota palvelupyyntö koskee.

Lisätieto

Palvelupyyntöön liittyvä tarkentava lisätieto.

Lähetetty

Päivämäärä, jolloin palvelupyyntö on lähetetty.

Tila

Palvelupyynnön tila.

Kortit

Verkkopankin korttiosiosta näet yhteenvedon kaikista korteista joihin sinulla on katseluoikeus sekä tarkemmat tiedot niillä tehdyistä tapahtumista. Korttiosiossa voit myös selata laskuja sekä hakea muutoksia korttien ominaisuuksiin. 

Korttitapahtumat

Verkkopankin korttiosiosta näet yhteenvedon kaikista korteista joihin sinulla on katseluoikeus sekä tarkemmat tiedot niillä tehdyistä tapahtumista. Korttiosiossa voit myös selata laskuja sekä hakea muutoksia korttien ominaisuuksiin. 

Korttitapahtumat reaaliajassa

Kohdassa Korttitapahtumat näet kortin saldon reaaliajassa, ts. käytettävissä olevan saldon, korttiostot ja katevaraukset sekä muuta tietoa valitsemastasi kortista. Debit-puolen saldon näet napsauttamalla tiliä, johon kortti on kytketty. Silloin siirryt debit-tilitapahtumiin. Jos kortilla on luotto-ominaisuus, näet kortin Credit-puolella tehdyt, laskuttamattomat tapahtumat ja laskulle siirretyt tapahtumat. Lisäksi näet jäljellä olevan luoton määrän, laskuttamattomien tapahtumien yhteismäärän ja viimeisen laskun loppusumman.  

Ohjeita kortinhaltijalle

Ohjeita kortinhaltijalle -kohdasta löydät ohjeita kortin turvalliseen käyttöön sekä kortin katoamisen varalle. 

Jos korttisi katoaa

Klikkaamalla linkkiä pääset Aktian yleisille verkkosivuille, josta löydät tarkemmat toimintaohjeet kortin katoamisen varalle. 

Korttiturvallisuus 

Klikkaamalla linkkiä pääset Aktian yleisille verkkosivuille, josta löydät tarkempia ohjeita kortin käyttöön ja turvalliseen säilyttämiseen. 

Maksaminen verkossa

Klikkaamalla linkkiä pääset Aktian yleisille verkkosivuille, josta löydät tarkempia ohjeita kortin käyttöön kun maksat sillä verkossa. 

Laskuttamattomat tapahtumat

Laskuttamattomien tapahtumien alla näkyvät kaikki ne tapahtumat joita ei ole vielä laskutettu. Klikkaamalla tapahtumaa pääsee katsomaan siihen liittyviä tarkempia tietoja. 

Päivämäärä

Päivämäärä, jolloin tapahtuma on rekisteröity.

Ostopaikka/selite

Tarkempi kuvaus ostopaikasta tai tarkemmin kuvaava selite tapahtumasta.

Ostokategoria

Kategoria, johon tapahtuma on luokiteltu.

Määrä EUR

Tapahtuman summa euroissa.

Muu valuutta

Tapahtuman summa alkuperäisessä valuutassa.

Valuuttakurssi

Kurssi, jolla tapahtuman alkuperäinen summa on muutettu euroiksi.

Laskut

Laskujen alta pääsee selaamaan generoituja laskuja sekä niihin liittyviä tietoja. Klikkaamalla auki laskun lisätiedot pääset lisäksi selaamaan laskulla olevia tapahtumia sekä niihin liittyviä tarkempia tietoja.

Lasku

Laskun numero määräytyy sen mukaan minkä kuukauden aikana lasku on muodostettu.

 

Eräpäivä

Eräpäivä-kentässä näkyy laskun eräpäivä. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, laskun summasta ruvetaan perimään viivästyskorkoa sekä tilinhoitopalkkiota.

Minimilyhennys

Minimilyhennys-kentässä näkyy vähimmäissumma joka on maksettava eräpäivään mennessä. Summan perässä lukee valittu minimilyhennysprosentti suluissa.

Summa

Summa-kentässä lukee laskun kokonaissumma.

Erääntynyt saldo

Erääntynyt saldo -kentässä näkyy edellisen laskutuskauden kaikkien erääntyneiden tapahtumien kokonaissumma. Maksamalla vähintään laskulla olevan minimilyhennysprosentin laskulle ei kerry erääntynyttä saldoa.

 

Lisätiedot

Klikkaamalla Lisätiedot-otsikon edessä olevaa "+"-merkkiä saat näkyviin enemmän tietoja kyseisestä laskusta sekä kaikki laskulla olevat tapahtumat. Klikkaamalla "+"-merkin tilalle tullutta "-"-merkkiä tapahtumat saa taas piilotettua.

 

Laskun päivämäärä

Laskun päivämäärä kertoo, milloin lasku on muodostettu.

Laskutuskausi

Laskutuskausi kertoo, miltä ajalta laskulla olevat tapahtumat on rekisteröity.

Asiakasnumero

Asiakasnumero-kentässä näkyy luottotilinumerosi.

Luottoraja

Luottoraja-kentässä näkyy laskun muodostushetkellä ollut kortin luottoraja.

Luottokorkoprosentti

Luoton Luottokorkoprosentti määrä kertoo, miten paljon korkoa peritään mahdollisesti käytössä olevasta luotosta.

Viivästyskorkoprosentti

Viivästys korkoprosentti määrä kertoo, miten paljon korkoa peritään mahdollisesti erääntyneestä saldosta.

Viitenumero

Viitenumero-kentässä lukee laskun viitenumero, jota käytetään laskua maksaessa.

Suoraveloitus

Suoraveloitus-kentässä näkyy summa joka veloitetaan suoraveloituksena suoraan pankkitililtä, mikäli asiasta on tehty erillinen suoraveloitussopimus.

 

Laskun tapahtumat

Laskun tapahtumat -otsikon alla näkyvät kaikki laskulla olevat tapahtumat sekä niihin liittyvät tiedot. Klikkaamalla yksittäistä tapahtumaa pääsee lisäksi vielä katsomaan tarkempia siihen liittyviä tietoja.

Päivämäärä

Päivämäärä, jolloin tapahtuma on rekisteröity.

Tunnus

Laskulla näkyvä tapahtumatunnus.

Ostopaikka/selite

Laskulla näkyvä tarkempi kuvaus ostopaikasta tai tarkemmin kuvaava selite tapahtumasta. 

Muuntokurssi

Kurssi, jolla tapahtuman alkuperäinen summa on muutettu euroiksi.

Määrä

Tapahtuman summa euroissa.

Kortin tiedot

Korttien tietojen alla näkyy valittuun korttiin liittyvät tiedot ja siihen mahdollisesti liitetyt ominaisuudet ja lisäpalvelut. Joidenkin tietojen kohdalla pääsee myös muokkaamaan valittua tietoa klikkaamalla kyseisen tiedon kohdalla olevaa linkkiä.

Kortin tyyppi

Kortin tyyppi kertoo, mikä korttituote on kyseessä. 

Kortin nimi

Kortin nimi (mikäli sellainen on määritelty).

Credit-korttinumero

Kortin credit-korttinumero salatussa muodossa mahdollisen väärinkäytön ehkäisemiseksi (näkyvissä jos kortissa on credit-ominaisuus).

Debit-korttinumero

Kortin debit-korttinumero salatussa muodossa mahdollisen väärinkäytön ehkäisemiseksi (näkyvissä jos kortissa on debit-ominaisuus).

Korttinumero

Korttinumero salatussa muodossa mahdollisen väärinkäytön ehkäisemiseksi. 

Voimassaoloaika

Kortin voimassaoloaika. 

PIN-koodi

Kortin PIN-koodi on aina salatussa muodossa. Mikäli PIN-koodi on unohtunut voi uuden tilata klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Tilaa uusi PIN-koodi". Voit myös tarkistaa PIN-koodi verkkopankista klikkaamalla "Kortit"-välilehteä, "Korttipalvelut" ja valitse "Näytä PIN-koodi". PIN-koodi näkyy 10 sekunnin ajan kun olet ensin vahvistanut PIN-koodin näyttämisen avaintunnuksella.

Pääkortti/rinnakkaiskortti

Pääkortti/rinnakkaiskortti-kentästä näkyy, mikäli valittu kortti on pääkortti tai rinnakkaiskortti.

Korttiin liitetty pankkitili

Korttiin liitetty pankkitili -kentässä näkyy pankkitili, johon kortti on liitetty. Mikäli korttia ei ole liitetty pankkitiliin kenttä jää tyhjäksi.

Asiakkaat, jotka käyttävät kirjautuessaan toisen pankin verkkopankkitunnuksia, eivät näe korttiin liitettyä pankkitiliä.

Credit-tiedot

Credit-tiedot otsikon alta löytyvät credit-ominaisuuteen liittyvät tiedot.

Luottoraja

Kortin luottoraja määrää käytettävissä olevan luoton enimmäismäärän, jonka puitteissa luottoa voi käyttää. Luottorajaan voi hakea muutosta klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Muuta luottorajaa".

Eräpäivä

Eräpäivä-kentässä näkyy valittu eräpäivä. Visa-laskun eräpäiväksi voi valita joko kuukauden viimeisen päivän tai 15. päivän. Eräpäivää voi muuttaa klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Vaihda eräpäivää".

Minimilyhennysprosentti

Minimilyhennysprosentti-kentässä näkyy valittu minimilyhennysprosentti joka laskun summasta on aina vähintään maksettava. Minimilyhennysprosenttia voi muuttaa klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Muuta minimilyhennysprosenttia".

Maksuvapaat kuukaudet

Maksuvapaat kuukaudet -kentässä näkyvät valitut maksuvapaat kuukaudet. Luottokorttilaskulle voi valita kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuoden aikana. Kuukaudet eivät kuitenkaan voi olla peräkkäiset, esim. joulukuu ja tammikuu. Luottokorko ja tilinhoitopalkkio laskutetaan maksuvapaan kuukauden aikana normaalisti, mutta ne näkyvät vasta seuraavalla luottokorttilaskulla. Maksuvapaita kuukausia voi muuttaa tai hakea klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Valitse maksuvapaat kuukaudet".

Viitekorko

Viitekorko-kentässä näkyy viitekorko, jota käytetään korkomarginaalin lisäksi muodostaessa luottokorkoa. Viitekorko määritellään ehtojen mukaisesti neljä kertaa vuodessa.

Korkomarginaali

Korkomarginaali-kentässä näkyy kiinteä korko, johon lisätään voimassaoleva viitekorko luottokorkoa muodostaessa.

Debit-tiedot

Debit-tiedot otsikon alta löytyvät debit-ominaisuuteen liittyvät tiedot.

Käteisnostojen enimmäismäärä pankkitililtä/vrk

Käteisnostojen enimmäismäärä pankkitililtä/vrk -kentässä lukee enimmäissumma jonka voi kortilla yhden vuorokauden aikana nostaa käteisautomaatista pankkitililtään. Summaa voi muuttaa klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Muuta turvarajaa". Korttiturvallisuuden takia raja kannattaa kuitenkin pitää mahdollisimman alhaisena.

Kortin ostoraja/vrk

Kortin ostoraja/vrk -kentässä lukee enimmäissumma jonka puitteissa kortilla voi yhden vuorokauden aikana tehdä ostoja. Summaa voi muuttaa klikkaamalla samalla rivillä olevaa linkkiä "Muuta turvarajaa".

Korttikytkökset

Korttikytkökset-otsikon alla näkyvät valittuun pääkorttiin liitetyt rinnakkaiskortit sekä suppea listaus niihin liittyvistä tiedoista.

Rinnakkaiskortti

Rinnakkaiskortti-otsikon alla näkyy aina yhden rinnakkaiskortin tiedot. Mikäli rinnakkaiskortteja on useampi, eri korttien tiedot jaetaan useamman otsikon alle.

Credit-korttinumero

Rinnakkaiskortin Credit-korttinumero salatussa muodossa mahdollisen väärinkäytön ehkäisemiseksi. Klikkaamalla kortin numeroa pääsee katsomaan korttiin liittyviä tarkempia tietoja.

Korttityyppi

Kortin tyyppi kertoo, mikä korttituote on kyseessä.

Kortinhaltija

Kortinhaltija-kentässä lukee rinnakkaiskortinhaltijan nimi

Luottoraja

Kortin luottoraja määrää enimmäismäärän, jonka puitteissa luottoa voi käyttää. Rinnakkaiskortinhaltijalla voi olla alhaisempi käyttöraja kuin pääkortinhaltijalla jolloin Luottoraja- kentässä lukee alempi summa. Oletuksena luottoraja on kuitenkin pääkortin- ja rinnakkaiskortinhaltijalla sama.

Laskuttamattomat

Laskuttamattomat-kentässä näkyy rinnakkaiskortinhaltijan laskuttamattomien tapahtumien yhteissumma.

Korttitapahtumahaku

Voit selata korttitapahtumia arkistosta käyttämällä eri hakukriteereitä kuten aikaväliä tai tapahtuman tyyppiä. Arkistosta löytyy toteutuneita korttitapahtumia aina edellisen pankkipäivän tilanteeseen asti. 

Valitse kortti

Valitse alasvetovalikosta se kortti, jonka korttitapahtumia haluat selata. 

Tapahtuman tyyppi

Alasvetovalikosta voit valita haluatko hakea kaikki, laskutetut vai laskuttamattomat tapahtumat. 

Tapahtumien summa EUR

Syötä valintakenttiin ne kaksi summa, joiden väliltä haluat hakea tapahtumia. Vasempaan kenttään pienin summa, jota haluat etsiä ja oikeanpuoleiseen kenttään suurin summa, jota haluat etsiä. Kentät voi myös jättää tyhjiksi, jolloin haussa ei rajata tapahtuman summaa. 

Päivämääräväli

Syötä valintakenttiin ne kaksi päivämäärää, joiden väliltä haluat hakea tapahtumia. Vasempaan kenttään ensimmäinen päivämäärä, jolta tapahtumia haluat hakea ja oikeanpuoleiseen valintakenttään viimeinen päivä, jolta tapahtumia haluat hakea. Kentät voi myös jättää tyhjiksi, jolloin haussa ei rajata aikaväliä. 

Ostokategoria

Alasvetovalikosta voit valita ostokategorian rajaamaan hakua. Ostokategoria määrittyy ostotapahtumalle automaattisesti oston yhteydessä.

Tilisiirto kortin luottotililtä

Korttisi luottotililtä voit helposti siirtää rahaa pankkitilillesi.

Anna tiedot

Alasvetovalikosta valitset hyvitystilin johon rahat siirtyvät. Syötä tämän jälkeen summa jonka haluat siirtää. Hyväksy tapahtuma klikkaamalla Hyväksy-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Yhteenveto

Kun palvelupyyntö on rekisteröitynyt näet hyväksytystä tapahtumasta vielä yhteenvedon.

Tilaa uusi PIN-koodi

Unohtuneen PIN-koodin tilalle voi halutessa tilata uuden. PIN-koodi toimitetaan tilaajaan kotiosoitteeseen. 

Anna tiedot

Anna tiedot -kohdassa valitset alasvetovalikosta kortin, jonka PIN-koodin haluat uusia. Jatkaaksesi tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia. 

Valmis

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

Muuta luottorajaa

Anna tiedot

Valitse Anna tiedot -kohdassa olevasta alasvetovalikosta uusi toivomasi luottoraja. Mikäli haettu luottoraja on nykyistä isompi, tulee palvelupyyntöön vielä lisätä pyydetyt lisätiedot, jotka tällöin ilmestyvät ruudulle. Jatkaaksesi tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

Vaihda kortin tilikytkentää

Anna tiedot

Valitse Anna tiedot -kohdassa olevasta alasvetovalikosta se pankkitili, johon haluat kytkeä kortin. Alasvetovalikossa näkyy kaikki ne Aktian tilit, joihin kortin voi kytkeä. Jatkaaksesi tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

Muuta minimilyhennysprosenttia

Anna tiedot

Valitse Anna tiedot -kohdassa olevasta alasvetovalikosta uusi toivomasi minimilyhennysprosentti. Jatkaaksesi tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

Vaihda eräpäivää

Anna tiedot

Valitse Anna tiedot -kohdassa uusi toivomasi eräpäivä ruksaamalla kyseisen valinnan edessä oleva kohta. Jatkaakseen tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

Muuta turvarajaa

Anna tiedot

Syötä Anna tiedot -kohdassa olevaan valintakenttään uusi toivottu turvaraja. Jatkaaksesi tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

 

Muuta aluerajausta ja Internet-ostojen estoa

Valitse kortillesi sopiva aluerajaus, ja mikäli korttisi toimii verkko-ostoksissa. Voit merkittävästi vähentää korttisi väärinkäytösriskiä valitsemalla korttisi käyttöalueiksi vain ne maanosat, joissa käytät korttiasi ja rajaamalla pois ne alueet, joilla et käytä korttiasi. Aluerajaus estää korttisi luvattomat käyttöyritykset pois rajatuilla alueilla. Voit asettaa jonkin alueen sallituksi alueeksi valitsemalla käyttöalueen, ja rajaamalla pois alueen poistamalla valinnan käyttöalueen kohdalta. Kotimaata Suomi ei voi rajata pois, vaan Suomi on aina käytössä.

 

 

Valitse maksuvapaat kuukaudet

Anna tiedot

Valitse Anna tiedot -kohdassa olevasta alasvetovalikosta se kuukausi tai ne kaksi kuukautta, jotka haluat pitää maksuvapaina. Maksuvapaat kuukaudet eivät kuitenkaan voi olla peräkkäisiä. Esimerkiksi joulu- ja tammikuu lasketaan peräkkäisiksi kuukausiksi. Jatkaaksesi tilausta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus 

Ennen kun palvelupyyntö astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen palvelupyyntö lähetetään eteenpäin klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis 

Kun palvelupyyntö on rekisteröity, siitä tulee näytölle vahvistus. Palvelupyyntöjä pääset selaamaan korttien yhteenvetosivulta Viestit ja palvelut-otsikon alta.

Korttihakemus

Haettavan kortin tiedot

Valitse haettava kortti

Valitse alasvetovalikosta haettava korttityyppi.

Pankkitili, johon kortti liitetään

Valitse alasvetovalikosta se pankkitili, johon kortti halutaan liittää.

Luottotyyppi

Tällä rivillä lukee luoton tyyppi. Luotollisten korttien kohdalla kyseessä on aina jatkuva luotto / korttiluotto.

Luottoraja

Täytä tähän kenttään haluttu luottoraja. Luottoraja muodostaa kortin käyttövaran, jonka puitteissa korttia pystyy käyttämään.

Luottoraja ei ole sidottu kalenterikuukauteen vaan kortin käyttö ja käytössä oleva luotto vähentävät kortin käyttövaraa, ja korttilaskun maksaminen vastaavasti palauttaa sitä.

Minimilyhennysprosentti

Valitse alasvetovalikosta itsellesi sopiva minimilyhennysprosentti (esim. 10 %).

Minimilyhennysprosentti määrittelee vähimmäissumman, joka tulee maksaa luottokorttilaskun kokonaissummasta. Esimerkiksi jos kortilla on ostoksia 1 000 euron edestä ja olet valinnut minimilyhennysprosentiksi 10 %, luottokorttilaskun summasta tulee maksaa vähintään 100 euroa eräpäivään mennessä. Jos haluaa aina maksaa koko summan kerralla, lyhennysprosentiksi valitaan 100 %.

Eräpäivä

Täytä tähän kohtaan kuukausittainen eräpäivä, jolloin lasku erääntyy maksettavaksi (esim. kuukauden viimeinen päivä).

Maksuvapaat kuukaudet

Voit halutessasi valita alasvetovalikoista yhden tai kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa. Peräkkäiset kuukaudet eivät ole sallittuja. Kun käytössä on maksuvapaa kuukausi, laskutus nollaa minimilyhennyksen (laskulla minimilyhennys = 0). Kun käytössäsi on maksuvapaa kuukausi, sinulta peritään normaali luottokorko ja laskutusmaksu. Maksuvapaita kuukausia on mahdollista hakea joko verkkopankin tai Aktia Asiakaspalvelun kautta.

Henkilötiedot

Sukunimi

Tässä kentässä näytetään hakijan sukunimi. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Etunimet

Tässä kentässä näytetään hakijan etunimet. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedoissa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Henkilötunnus

Tässä kentässä näytetään hakijan henkilötunnus. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Katuosoite

Tässä kentässä näytetään hakijan kotiosoite. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Postinumero

Tässä kentässä näytetään hakijan kotiosoitteeseen liittyvä postinumero. Tarkista että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktian asiakaspalveluun.

Postitoimipaikka

Tässä kentässä näytetään hakijan kotiosoitteen postitoimipaikka. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Puhelin

Tässä kentässä näytetään puhelinnumero, josta hakija voidaan tavoittaa työaikana. Tarkista, että kentässä oleva puhelinnumero on oikein ja muuta sitä tarvittaessa.

Sähköpostiosoite

Täytä tähän kenttään sähköpostiosoitteesi (esim. [email protected]).

Huom! Tämä kenttä on pakollinen, mikäli korttiin on valittu henkilökohtainen kuva-aihe. Käytämme osoitetta, jos joudumme ilmoittamaan, että valittua kuvaa ei jostain syystä voida hyväksyä.

Kansalaisuus

Tässä kentässä näytetään hakijan kansalaisuus. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Kieli

Tässä kentässä näytetään hakijan kieli. Tarkista, että tieto pitää paikkansa. Mikäli tiedossa on virhe, ota yhteyttä Aktia Asiakaspalveluun.

Varusmiespalvelu/siviilipalvelu

Tässä kentässä ilmoitetaan, onko varusmiespalvelu suoritettu tai vielä suorittamatta. Varusmiespalvelusta vapautetut miehet ja naiset valitsevat Vapautettu.

Siviilisääty

Valitse alasvetovalikosta siviilisäätyäsi parhaiten vastaava vaihtoehto.

Asumismuoto

Valitse alasvetovalikosta asumismuotoasi parhaiten vastaava vaihtoehto.

Asumisaika nykyisessä osoitteessa

Tässä kohdassa ilmoitetaan ajankohta, jolloin nykyiseen osoitteeseen on muutettu. Ajankohta ilmoitetaan vähintään kuukauden tarkkuudella.

Vapaa-ajan asunto / sijoitusasunto

Tässä ilmoitetaan, mikäli omistaa erillisen vapaa-ajan asunnon tai sijoitusasunnon.

Työsuhteen tiedot

Työsuhteen muoto

Valitse alasvetovalikosta työsuhteesi muotoa parhaiten vastaava vaihtoehto (esim. vakituinen/koko-aikainen).

Työnantajan/oman yrityksen nimi

Täytä tähän kenttään nykyisen työnantajasi tai oman yrityksesi nimi (esim. Nykyinen Oy).

Tehtävä yrityksessä/ammatti

Täytä tähän kenttään nykyinen ammattinimikkeesi (esim. metsuri).

Nykyinen työsuhde/oma yritystoiminta alkoi

Täytä tähän kenttään nykyisen työsuhteesi tai oman yritystoimintasi alkamispäivämäärä (esim. 31.10.2007). Kyseinen päivämäärä ei voi ajoittua tulevaisuuteen.

Edellinen työnantaja

Täytä tähän kenttään edellisen työnantajasi nimi (esim. Edellinen Oy).

Edellinen työsuhde alkoi

Täytä tähän kenttään edellisen työsuhteesi alkamispäivämäärä (esim. 31.10.2005).

Edellinen työsuhde päättyi

Täytä tähän kenttään edellisen työsuhteesi päättymispäivämäärä (esim. 30.10.2007).

Taloustiedot

Luottokortit

Merkitse tähän kaikki nykyiset käytössäsi olevat luottokortit.

Hakijan palkka-/eläketulot/kk (ennen veroja)

Täytä tähän kenttään arvioidut kuukausitulosi euroina ennen veroja.

Hakijan palkka-/eläketulot/kk (verojen jälkeen)

Täytä tähän kenttään arvioidut kuukausitulosi euroina sen jälkeen kun niistä on vähennetty verot.

Hakijan muut tulot/kk (ennen veroja)

Täytä tähän kenttään arvioidut muut kuukausitulosi euroina (ennen veroja).

Hakijan muut tulot/kk (verojen jälkeen)

Täytä tähän kenttään arvioidut muut kuukausitulosi euroina (verojen jälkeen).

Onko hakijalla lainaa

Mikäli sinulla on tällä hetkellä lainaa, vastaa tässä kohdassa kyllä.

Asuntolainat yhteensä

Täytä tähän kenttään taloutesi nykyinen lainasumma yhteensä.

Muut lainat ja luotot yhteensä

Täytä tähän kenttään muut nykyiset henkilökohtaiset lainasi.

Hakijan omat lainanhoitokulut yhteensä/kk

Täytä tähän kenttään miten paljon maksat lainanhoitokuluja tällä hetkellä kuukaudessa.

Pääasiallinen pankkiasiakkuus

Ilmoita tässä kohdassa pääasiallinen pankkisi, johon esimerkiksi palkkasi maksetaan.

Korttihakemuksen liitteet

Lisättävän tiedoston tyyppi täytyy olla PDF, JPG tai PNG-muodossa. Tiedoston päätteen on oltava kokonaan isoilla tai pienillä kirjaimilla.

Lopeta kortti

Anna tiedot

Valitse Anna tiedot –kohdassa olevasta alasvetovalikosta se kortti, jonka haluat lopettaa. Tämän jälkeen saat näkyviin tiedot lopetettavasta kortista. Ennen kortin lopettamista, sinun tulee vahvistaa, että olet tuhonnut kortin leikkaamalla sen useaan osaan ja siten, että kortin siru on myös rikkoutunut. Jatkaaksesi lopetusta klikkaat Jatka-nappia.

Vahvistus

Ennen kuin kortin lopetus astuu voimaan, se pitää vahvistaa syöttämällä vaadittu turvaluku, jonka jälkeen kortin lopetus vahvistetaan klikkaamalla Vahvista-nappia.

Valmis

Kun kortti on lopetettu, siitä tulee näytölle vahvistus. HUOM! Lopettamasi kortti näkyy verkkopankissasi noin vuorokauden ajan lopetuksen jälkeen.