Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Ändringar i kundförmånerna – kräver åtgärder senast 30.6.2023

Ändringar i kundförmånerna – kräver åtgärder senast 30.6.2023

Den 8 maj 2023 Kundmeddelanden

I samband med att vi meddelade om prisändringar i oktober förra året, meddelande vi också om att vi uppdaterar våra kundförmåner från och med den 1 juni 2023. I och med uppdateringen kommer förutsättningen för det rabatterade dagliga banktjänstpaketet för våra Preferenskunder och Unga (18–26-åringar) att vara brukskonto, Aktias nätbank samt Aktia Mobilbank. Alla andra kundförmånsvillkor kommer att förbli oförändrade. Vi kommer att kontakta de berörda kunderna antingen via nätbanksmeddelande eller brev. 

Om du vill försäkra dig om att det låga kundförmånspriset för dina dagliga banktjänster förblir oförändrat, ladda då ner Aktia Mobilbank på din smarttelefon eller surfplatta från appbutikerna Google Play eller App Store senast 30.6.2023. Om du ännu inte använder Aktias nätbank behöver du först ansöka om Aktias nätbankskoder genom att fylla i vår blankett med en annan banks nätbankskoder. Om du inte har en annan banks koder, kan du ansöka om koderna med att ringa vår kundservice på numret 010 247 010 på vardagar kl. 8-18 och boka ett möte på ett av våra serviceställen. På servicestället ber vi dig identifiera dig med pass eller identitetskort (körkort godkänns ej för stark identifiering). Du kan ladda ner Aktias Mobilbank då dina nätbankskoder anländer med posten.

Om du är över 65 år och Preferenskund, förblir priset för dagliga banktjänstpaketet oförändrat 5,00 euro/månad, även om du inte laddar ner Aktia Mobilbank. Användningen av mobilbanken är dock en förutsättning för att få ta del av fördelarna med att vara Preferenskund, som till exempel avgiftsfria fondteckningar och förmånligare livförsäkringar.

Så ändrar prissättningen 

Preferenskunder 

Tjänst Priset för Preferenskundspaket från och med 1.6.2023, euro/månad Serviceavgift euro/månad enligt prislista från och med 1.6, om de uppdaterade villkoren för Preferenskunder inte uppfylls 
Paket för dagliga banktjänster 6,008,50 / 9,50 / 19,50 (med Platinum-kort) 
Brukskontoingår2,50
Nät- och mobilbankingår2,00
Aktia Credit/Debit eller Debit-kort ingår4,00 / 5,00 
Aktia Platinum-kort+5,00* eller +10,0015,00

*Om du sparar minst 200 euro/månad i Aktias fonder, försäkringar eller ASP-konton eller om du har placeringar i Aktias fonder (inklusive placeringar i försäkringsskal) till ett värde av minst 20 000 euro. 

Unga (18-26-åringar) 

TjänstKundförmån: 
Unga 18-26 år, euro/månad 
Serviceavgift euro/månad enligt prislista från och med 1.6, om de uppdaterade villkoren för Unga inte uppfylls 
Brukskonto 0,002,50
Nät- och mobilbank0,002,00
Aktia Credit/Debit, Debit, Credit eller Digital Credit-kort 0,004,0 / 5,00 / 5,00 / 2,00

Se hela prislistan här.

Då du sköter dina bankärenden i mobilen, får du dina dagliga banktjänster för ett förmånligare pris 

Med den här förändringen vill vi stödja skiftet där fler och fler av våra kunder använder sina smarttelefoner för ett brett utbud av tjänster. Det är då naturligt att använda mobilen även för att sköta bankärenden. 

Läs mer om Aktia Mobilbank

Hur installerar jag Aktia Mobilbank?

Ladda ner för iPhone Ladda ner för Android

Nätbanken och Aktia Mobilbank kompletterar varandra 

Mobilbanken är det enklaste och snabbaste sättet att sköta dina dagliga bankärenden med din smarttelefon eller pekplatta, var du än befinner dig – du har alltid banken med dig. I mobilbanken kan du till exempel göra gireringar, betala räkningar, följa med dina kontotransaktioner och följa med utvecklingen av dina placeringar. Aktia Mobilbank kan laddas ner avgiftsfritt från din appbutik. Du behöver inte sluta använda Aktias nätbank, utan du kan fortsätta att använda den för tjänster som Aktia Mobilbank ännu inte lämpar sig för, till exempel aktiehandel eller ändringar i bolån. 

Alla andra kundförmånsvillkor kommer att förbli oförändrade 

Från och med 1.6.2023 är förutsättningen för Preferenskundrelationen brukskonto, nätbank och Aktia Mobilbank och depositioner och/eller lån och/eller fondplaceringar till ett värde av sammanlagt minst 10 000 euro i Aktia. Också placeringar i försäkringsskal beaktas. 

Utöver dessa använder du minst två av Aktias följande tjänster: 

  • månadssparande (fond-, försäkrings- och BSP-sparande) 
  • placering (fondplaceringar eller placeringar i försäkringsskal) 
  • deposition (tidsbunden deposition, spardeposition, debenturlån eller räntebunden försäkring) 
  • personskydd (livförsäkring, låneskydd, försäkring för tillfällig eller bestående arbetsoförmåga) 
  • betalkort (Aktia Credit/Debit-kort/ parallellkort eller Aktia Debit-kort). Observera att Aktias samarbetskort Finnair Visa Credit inte kan väljas som betalkort för kundpaketet.
  • Aktia Wallet
  • lån med säkerhet 

Då du behöver oss 

Du kan skicka oss ett meddelande via mobil- eller nätbanken om du har frågor. Du kan också be robotassistenten Aktiabot om hjälp på vår webbsida eller läsa våra Vanliga frågor eller ringa vår kundservice.