Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Engångsbekräftelsekoden som används för aktivering i Finnair Visa-applikationen når inte kunderna för tillfället.

Felet åtgärdas för närvarande. Vi beklagar besväret som detta medför.

Förmögenhetsplanen hjälper dig att se dina egna ekonomiska möjligheter, öka din förmögenhet och förbereda dig för ekonomiska risker. Boka tid, så gör vi en skräddarsydd plan för dig och ordnar om dina lån, så att du får ut det mesta av din ekonomi. Att byta bank är ett litet besvär men det kan ha stor inverkan på din framtid. Om du vill utveckla din ekonomi samt öka din förmögenhet och trygghet, välj en bank som gör det möjligt.

En plan skräddarsydd för dig

Boka en tid så gör vi upp en förmögenhetsplan för dig, som hjälper dig spara inför goda dagar och uppfylla dina drömmar men samtidigt gör dig beredd för motgångar och tryggar framtiden för dina käraste, om något skulle hända dig. I planen beaktar vi din och hela din familjs ekonomiska helhet, bestående av lån och andra utgifter, inkomster och förmögenhet samt hur olika risker kan inverka på dem. Vi utgår från dina målsättningar och önskningar för vilken typ av liv du i framtiden vill leva. Du kan bli överraskad över allt som din ekonomi kan möjliggöra.

Som en del av planen kan vi komma överens om att optimera månadsraten och amorteringstidtabellen för ditt lån för att möjliggöra ett effektivt sparande vid sidan om amorteringarna. Att diversifiera egendomen också i andra tillgångsslag än bostaden är vettigt även ur ett riskhanteringsperspektiv.

För att vardagen ska kunna fortsätta också då oväntade saker inträffar kan levnadsstandarden och återbetalningen av lån tryggas med lämpliga personskydd. Med dem kan man förbereda sig såväl för dödsfall som för inkomstförluster och kostnader som orsakas av till exempel en allvarlig sjukdom.

Boka tid för ett distansmöte

Lånet beviljas av Aktia Bank Abp, Arkadiagatan 4-6, 00100, med säte i Helsingfors, FO-nummer 2181702-8. I alla fall kräver beviljandet av kredit ett godkänt kreditbeslut i samband med vilket man säkerställer godkännandet av den säkerhet som ställs för krediten. Räkneexempel för ett bolån på 150 000 euro med en betalningstid på 25 år: den effektiva årliga räntan är 4,57 %, då lånets ränta är 12 mån. euribor (3,72 % 13.6.2024) + 0,60%, kostnader för skötsel av lånet är 2,90 euro/mån. och expeditionsavgift 1000 euro. Den uppskattade helhetskostnaden för lånet är 248 774,62 euro och betalningsraternas antal 300 st. Lånets månadsrat är 829 euro baserat på antagandet att lånets ränta och övriga kostnader förblir oförändrade under hela lånetiden. 

Mer om ämnet

Vår uppgift är att hjälpa dig se möjligheter och risker i din ekonomi – bygga en förmögenhetsplan som passar just dig.