Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Kortstörning

Aktia hade på eftermiddagen 10.6 en störning som orsakade tillfälliga avbrott i Debit-kortens funktion. Alla Aktias kort fungerar nu normalt. Under avbrotten kan det ha uppstått täckningsreserveringar, som försvinner automatiskt inom 14 dygn. Vi beklagar det besvär störningen medförde.

Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera

Nyhetsarkiv

Aktia i samarbete med HackerOne

Aktia i samarbete med HackerOne

Den 3 juni 2021 Meddelanden

Som en del av utvecklingen av informationssäkerheten har Aktia inlett ett samarbete med HackerOne. HackerOne är det ledande företaget i världen inom att förmedla tjänster av så kallade goda hackare. Bland företagets kunder finns många multinationella storbolag och aktörer inom den offentliga sektorn.

I det första skedet av samarbetet har vi lanserat ett VDP-program (Vulnerability Disclosure Program), där hackare centraliserat kan rapportera om sårbarheter i informationssäkerheten som de hittar i Aktias tjänster. Programmet kompletterar säkerhetstestningen som redan ingår i våra egna systemutvecklingsprocesser.

Hittills har endast specifikt inbjudna hackers (250 st.) deltagit i programmet. Vi har också redan tagit emot de första rapporterna om sårbarheter.

”Tills vidare har de rapporterade sårbarheterna varit små i fråga om konsekvenser. Uppmuntrade av detta har vi beslutat att göra nästa skede av programmet offentligt och öppet för alla, så att en allt större skara kunniga människor kan delta i att säkerställa informationssäkerheten för våra tjänster”, säger Henri Heinonen, direktör för informationssäkerhet på Aktia.

Reglerna och deltagarna för programmet finns på adressen: hackerone.com/aktia