Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Som Finnair Visa Credit-kortinnehavare får du också Finnair Plus-nivåpoäng från och med 1.6.2023

Som Finnair Visa Credit-kortinnehavare får du också Finnair Plus-nivåpoäng från och med 1.6.2023

Den 17 maj 2023 Bloggar och artiklar

Finnair introducerar nya förmåner för Finnair Visa Credit-kortinnehavare från och med 1.6.2023. Förmånerna gäller tills vidare för både nya och nuvarande kortinnehavare.

Nya Finnair Visa Credit-kort förmåner fr.o.m. 1.6.2023:

  • Du får 450 nivåpoäng när du gör inköp för minst 1 500 euro per kalendermånad
  • Kostnadsfritt byte av bonuspoäng till nivåpoäng en gång under din personliga Finnair Plus-uppföljningsperiod
  • Kostnadsfri överföring av bonuspoäng till andra Finnair Plus-konton

Införtjäning av nivåpoäng

Du kan få högst 450 Finnair Plus-nivåpoäng per kalendermånad då du använder ditt Finnair Visa Credit-kort. Nivåpoängen fördubblas inte även om du gör inköp för ett större belopp. Exempel: Om du gör inköp för 3 000 euro under en kalendermånad får du fortfarande 450 nivåpoäng. Förmånen gäller även för innehavare av parallella kort.

Nivåpoäng krediteras till kunderna på samma sätt som bonuspoängen i mitten av följande kalendermånad. De första nivåpoängen krediteras därmed till kunderna i mitten av juli. 

De inköp som görs med Finnair Visa-kortet samlar in både nivå- och bonuspoäng. Poängen samlas in enligt de kortköp som gjorts den månaden och enligt köpets inköpsdatum. Kontantuttag, serviceavgifter, räntor, betalning av faktura och kontogireringar (inklusive MobilePay-överföringar till privatpersoner) och återbetalningar räknas inte in i inköpskravet på 1 500 euro.

Nya kortinnehavare kan också få nivåpoängen redan från den första månaden om de gör inköp för minst 1 500 euro under den första månaden, även om kreditkortet har aktiverats i mitten av kalendermånaden.

Byt bonuspoäng till nivåpoäng

Finnair Plus-programmet består av två olika poäng: bonuspoäng och nivåpoäng.

Du kan använda bonuspoäng bl.a. till inköp av flybiljetter, höjning av reseklass, bilhyrning eller presentkort till restauranger. Med nivåpoäng kan du uppnå eller bibehålla en högre Finnair Plus-nivå, vilket medför ännu bättre förmåner.
I och med förändringen erbjuder Finnair möjligheten att byta bonuspoäng till nivåpoäng utan kostnad då bytet görs online i Finnair Shop. En serviceavgift tillkommer för poängväxlingar som görs via Finnairs kundtjänst. Man kan byta tre (3) bonuspoäng mot ett (1) nivåpoäng. Minimimängd för byte är 3 000 bonuspoäng. Läs mer om byte av bonuspoäng till nivåpoäng på Finnairs nätsida .

Överföringar av bonuspoäng

Förändringen möjliggör även kostnadsfri överföring av Finnair Plus-bonuspoäng från en person till en annan då överföringen görs online i Finnair Shop. Mängden kostnadsfria överföringar av bonuspoäng är inte begränsad – du kan överföra bonuspoäng utan kostnad till en annan person så ofta du vill. Observera att bonuspoäng inte kan överföras till ett Finnair Plus Junior-konto. 

Då du behöver hjälp

Finnairs kundservice hjälper dig i alla frågor gällande Finnair Plus-programmet och poäng. Som Finnair Plus-medlem kan du se dina aktuella nivå- och bonuspoäng i Finnair-appen.

Aktias kundservice är här för dig då det gäller frågor om kort och kortbetalningar. Som kortinnehavare kan du följa med dina utförda korttransaktioner i Finnair Visa-appen, där transaktionerna är listade enligt inköpsdatum. 

 

Ansök om Finnair Visa Credit-kortet

Bekanta dig med vanliga frågor gällande Finnair Visa Credit-kortet