Aktia Debit

Med Aktia Debit har du alltid koll på hur mycket pengar du har till ditt förfogande och du kan tryggt ta ut pengar både i Finland och utomlands. Alla inköp och uttag debiteras ditt bankkonto direkt.

  • Passar bra för ungdomar
  • Kan beviljas alla som fyllt 18 år
  • 7–17-åringar kan få kortet med föräldrarnas tillstånd 
  • Avgiften för Aktia Debit är 5 euro per månad. Under 27-åringar betalar ingen avgift.

Aktia Debit utomlands

Med Aktia Debit-kortet kan du utomlands ta ut pengar i automater med Mastercard-symbol. För uttaget görs en täckningsreservering på ditt konto. Det uttagna beloppet och en provision för det belopp du tagit ut i annan valuta än euro utomlands debiteras ditt konto inom ett par dagar. 

Med kortet kan du betala inköp utomlands i affärer som godkänner Mastercard, och en täckningsreservering görs samtidigt på ditt konto. För den som reser utomlands rekommenderar vi dock att alltid också ta med kontanter förutom sitt Aktia Debit-kort. Det kan förekomma störningar i de internationella dataförbindelserna som kan störa uttag av kontanter.

Nödkontanttjänst

Om du blir bestulen eller tappar bort ditt Aktia-betalkort (Mastercard) under en resa utomlands, finns det hjälp att få, i form av nödkontanter, i det land du befinner dig. Läs mer om nödkontanttjänsten.
 

Du kan betala med Aktia Debit på nätet

Aktia Debit är ett tryggt betalningssätt i alla nätbetalningar. Säkerheten ökar genom tjänsten Mastercard Secure Code, som är en verifieringstjänst som utvecklats av bankerna och Mastercard. Över 50 % av världens nätbetalningar betalas med Mastercard. Läs mer in betalningar över nätet.

Aktia Debit-kortets nummer

När du betalar inköp på nätet med Aktia Debit-kortet använd kortnumret och kortets säkerhetskod (CVV-kod). Kortnumret står på kortets framsida och säkerhetskoden är det tresiffriga talet på baksidan av kortet. Betalningen debiteras ditt bankkonto.

Aktia Debit-åldergräns

Aktia Debit kan beviljas personer som fyllt 18 år. Med föräldrarnas samtycke kan Aktia Debit-kort också beviljas barn och ungdomar i åldern 7–17 år.