Aktia Debit

Med Aktia Debit har du alltid koll på hur mycket pengar du har till ditt förfogande och du kan tryggt ta ut pengar både i Finland och utomlands. Alla inköp och uttag debiteras ditt bankkonto direkt.

  • Passar bra för ungdomar
  • Kan beviljas alla som fyllt 18 år
  • 7–17-åringar kan få kortet med föräldrarnas tillstånd 
  • Avgiften för Aktia Debit är 5 euro per månad. Under 27-åringar betalar ingen avgift.

Aktia Debit utomlands

Med Aktia Debit-kortet kan du utomlands ta ut pengar i automater med Mastercard-symbol. För uttaget görs en täckningsreservering på ditt konto. Det uttagna beloppet och en provision för det belopp du tagit ut i annan valuta än euro utomlands debiteras ditt konto inom ett par dagar. 

Med kortet kan du betala inköp utomlands i affärer som godkänner Mastercard, och en täckningsreservering görs samtidigt på ditt konto. För den som reser utomlands rekommenderar vi dock att alltid också ta med kontanter förutom sitt Aktia Debit-kort. Det kan förekomma störningar i de internationella dataförbindelserna som kan störa uttag av kontanter.

Nödkontanttjänst

Om du blir bestulen eller tappar bort ditt Aktia-betalkort (Mastercard) under en resa utomlands, finns det hjälp att få, i form av nödkontanter, i det land du befinner dig. Läs mer om nödkontanttjänsten.
 

Kortreklamation

Om du inte har fått de produkter du beställt eller om ditt inköp på webben har debiterats dubbelt kan du få pengarna tillbaka via köpskyddet. Läs mer.

Du kan betala med Aktia Debit på nätet

Aktia Debit är ett tryggt betalningssätt i alla nätbetalningar. Säkerheten ökar genom tjänsten Mastercard Secure Code, som är en verifieringstjänst som utvecklats av bankerna och Mastercard. Över 50 % av världens nätbetalningar betalas med Mastercard. Läs mer in betalningar över nätet.

Aktia Debit-kortets nummer

När du betalar inköp på nätet med Aktia Debit-kortet använd kortnumret och kortets säkerhetskod (CVV-kod). Kortnumret står på kortets framsida och säkerhetskoden är det tresiffriga talet på baksidan av kortet. Betalningen debiteras ditt bankkonto.

Aktia Debit-åldergräns

Aktia Debit kan beviljas personer som fyllt 18 år. Med föräldrarnas samtycke kan Aktia Debit-kort också beviljas barn och ungdomar i åldern 7–17 år.