Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
På grund av en tekniskt fel i Aktias korttjänster har det uppstått obefogade täckningsreservationer på brukskontot. Detta kräver inga åtgärder från kortinnehavaren och de obefogade täckningsreserveringarna försvinner automatiskt inom en vecka. Vi beklagar de olägenheter som detta har medfört.
Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera

Aktia Wallet

I Aktia Wallet-appen gör du inställningar för dina kort och bekräftar tryggt betalningar du gör på nätet. I Aktia Wallet kan du även enkelt koppla dina Aktiakort till Google Pay och Apple Pay.

Gör inställningar för dina kort

Du ser det tillgängliga saldot för korten och bekräftade transaktioner i realtid. Om en transaktion avslås ser du orsaken och eventuella korrigeringsåtgärder. Du kan också administrera dina kortinställningar. Du kan till exempel tillfälligt spärra ett kort som kommit bort och snabbt öppna spärren om du hittar kortet. Du kan begränsa användningen av ett kort både i ett geografiskt område och på nätet. Om du till exempel vanligtvis inte handlar i Afrika kan du spärra betalningar i området helt för att minska risken för missbruk av kortet. Också köp på nätet kan spärras.  
Gör inställningar för dina kort

Bekräfta betalningar med Wallet-verifikation

Med Wallet-verifikationen kan du direkt ur Aktia Wallet antingen med PIN-kod eller med fingeravtryck bekräfta köp som du gjort på nätet hos en näthandlare som använder MasterCard SecureCode-tjänsten utan att behöva använda dina bankkoder.

Ta i bruk Wallet-verifikationen i appen under menyn Betala på nätet. Välj Ta i bruk och följ anvisningarna på skärmen.

Bekräfta betalningar med Wallet-verifikation