Lån för placeringsbostad

En placeringsbostad är i dag ett allt vanligare sätt att utöka sin förmögenhet, och en hyresgäst hjälper dig att amortera på lånet du tar för placeringsbostaden. Vi ser bostadsplaceringen som ett sätt att spara. Som en del av din individuella ekonomiplan ger vi råd och erbjuder mångsidiga finansieringslösningar för anskaffning av en placeringsbostad.

Placeringsbostäderna är oftas aktielägenheter med 1–2 rum i tillväxtcentra. Placeringsbostadens läge är mycket viktigt vid bedömning av hyresintäkten från objektet och dess uthyrningsgrad.

Lånetiden, räntealternativen och amorteringsplanen kan överenskommas på ett flexibelt sätt. Bostaden du köper duger som säkerhet, vid behov kan du som tilläggssäkerhet använda t.ex. lediga säkerheter i den bostad du bor i, om finansieringsbehovet överskrider säkerhetsvärdet för den bostad du planerar köpa.

Om du har nätbankskoder från en finsk bank kan du fylla i låneansökan i Aktias nätbank. Vänligen fyll i ansökan omsorgsfullt, det försnabbar behandlingen av ansökan. Du kan fylla i ansökan även om du inte har hittat en bostad ännu.

Ansök om lån för placeringsbostad

Fyll i låneansökan

 

Aktia har ingått samarbetsavtal med finländska start up Collateral Solutions. Med hjälp av Collateral Solutions-bolagets Evoir-tjänst kan bostadsplacerare och hyresvärdar i alla banker underlätta bostadsplacerares vardag och automatisera olika processer för bostadsplacerare som kräver manuellt arbete. Läs mer här: Evoir