Bostadsbyte

Det finns många orsaker till bostadsbyte; ett nytt jobb kan kräva att du flyttar till en annan ort eller tillökning i familjen kan leda till att ni behöver mera plats. Det lönar sig att kontakta bostadsbytet med oss i god tid – redan när du börjat fundera på att byta till ny bostad.
Hitta ett nytt hem

Innan du säljer den gamla bostaden och köper en ny lönar det sig att boka tid hos en av våra kundrådgivare för att diskutera frågor i anslutning till bostadsbytet och finansieringen av det.

När du försäkrar dig om att du kan få mellanfinansiering eller ett nytt bolån vet du hur du kan gå vidare och kan vid behov snabbt lägga bud på en ny bostad.
 

Hur finansieras bostadsbytet?

Du kan använda pengar från försäljning av den gamla bostaden, bolån eller besparingar för att köpa den nya bostaden.

  1. Det är säkrast att sälja din bostad innan du köper en ny. Du kan till exempel bo på hyra ett tag och ge köpanbud på bostäder när du vet hur mycket du fått för din gamla bostad. Då behöver du inte vara rädd för att den gamla bostaden inte blir såld.
  2. Om du får mellanfinansiering från banken kan du köpa en ny bostad fastän den gamla inte ännu är såld. Du kan flytta in i ditt nya hem och sälja den gamla bostaden i lugn och ro.
  3. Du kan lägga ge ett villkorligt köpanbud på den nya bostaden, t.ex. att din egen bostad blir såld.

Om du tänkte sälja din gamla bostad kan du be vår fastighetsmäklare ge en kostnadsfri värdering av din bostad.
 

Måste jag sälja den gamla bostaden?

Ibland kan det vara onödigt eller olönsamt att sälja den gamla bostaden. I stället kan du hyra ut den för att öka din förmögenhet. Då får du fortlöpande hyresinkomst som du kan amortera ett eventuellt bolån med.
 

Läs också dessa:

Bostadsköp steg för steg.
Räntetak och låneskydd.
Ansök om ett lånelöfte med några klick.