Frågor och svar

Här finner du svaren på de vanligaste frågorna gällande Aktia Wallet -tjänsten.

Kan jag spärra mitt kort för nätköp?

Ja. Du kan spärra kortet på samma sätt som du spärrar det för olika geografiska områden.

Jag kan inte se Aktia Wallet -logon som en betalningsalternativ tillsammans med andrabanklogon?

Kolla att du har tagit Wallet-verifikationen i bruk via Aktia Wallet-appens meny. Under "Wallet-verifikation" står det i så fall att verifikation är aktiverad.

För att ta i bruk Wallet-verifikation måste du vara starkt identifierat i Aktia Wallet med finska nätbankskoder. Om du inte har gjort det tidigare, styrs du under Wallet-verifikationens aktiveringsprocess till identifiering.

Kan jag fortfarande använda Aktias nätbankskoder?

Ja, det kan du. Wallet-verifikationen är ändå ett behändigt alternativ till nyckelkodskortet.

Jag har valt Wallet-verifikation vid köptillfället men får ingen bekräftningsförfrågan tillappen.

Kontrollera i telefonens inställningar att du tillåter push-notiser för Aktia Wallet. Du kan oberoende bekräfta köpet genom att manuellt gå till "Wallet-verifikation" -sidan via menyn uppe till vänster.

För vilka kort fungerar Wallet-verifikation?

Wallet-verifikationen fungerar för alla Visa-kort (Verified by Visa -tjänsten är redan bekant för Visa-kunder) och de flesta Mastercard-kort (Gold Credit & Business). Mastercard SecureCode tas i bruk för World Elite Mastercard-korten vid ett senare skede.

Jag har glömt min Wallet lösenkod – vad gör jag?

Du kan byta din Wallet lösenkod i appen genom att klicka på 'Jag kommer inte ihåg lösenkoden'.

Jag har glömt min Wallet-verifikationskod – vad gör jag?

Du kan byta din Wallet-verifikationskod i appen. Välj 'Wallet Verifikation' från sidomenyn under 'Bekräfta betalningar'. På sidan som öppnas hittar du olika inställningar, varpå du väljer 'Ändra din Walletverifikationskod".

Jag blev kontaktad av Mastercard via e-post/telefon angående mitt konto men det verkar vara ett bedrägeriförsök eller nätfiske. Vad ska jag göra?

Om det råder några tvivel om ett e-postmeddelande eller en hemsida kontakta Mastercards bedrägerigrupp via e-post på: StopIt@mastercard.com