Nödkontanttjänst

Om du blir bestulen eller tappar bort ditt Aktia-betalkort (Mastercard) under en resa utomlands, finns det hjälp att få, i form av nödkontanter, i det land du befinner dig.

För att kunna använda dig av denna tjänst bör du vara minst 18 år gammal och ha ett giltigt pass med dig på resan. Du ringer in till Aktias spärrtjänst 24 h tfn +35880002477, spärrar ditt kort och ber om att få lyfta nödkontanter i samband med spärrandet av kortet. Observera att du bör ringa spärrtjänsten samt lyfta nödkontanter från det land där du befinner dig i vid tidpunkten av samtalet. Spärrtjänsten informerar dig om var och när du kan lyfta nödkontanter och du bör ha ditt pass med för att kunna lyfta nödkontanter.

Om du har ett Aktia Debet-kort kan du göra ett engångslyft på högst 200 € eller enligt det du har tillgängligt på ditt bankkonto.

Om du har ett Aktia-kreditkort eller kombinationskort (Credit/Debit) kan du lyfta högst 3000 € per vecka (1 gång/vecka) från ditt kreditkonto eller enligt det du har tillgängligt på ditt kreditkonto.

Kostnaden för att använda nödkontanttjänsten är 10 € + 3 %/lyft.