Aktia World Elite Credit

Aktia World Elite Credit är för dig som är en aktiv resenär och uppskattar kvalitet och hög servicenivå.

Conciergeservice

Conciergeservicen är som en privat hovmästare, som beställer resor och hotell, skickar blommor och köper konsertbiljetter för dig. Servicen står avgiftsfritt till ditt förfogande både i Finland och utomlands. Conciergeservice tfn +358 9 4245 0135 (vard. kl. 8–21, lö kl. 9–17).
 

LoungeKey

Du får till ditt förfogande ett omfattande loungenätverk bestående av över 700 LoungeKey-lounger. Njut av loungetjänsterna på dina resor: mat, dryck och bekvämligheter – oberoende av kategorin på din flygbiljett. Du får tre gratis loungebesök per år. För extra besök samt dina gäster debiteras avgift enligt prislistan. Du kan skapa en onlineprofil (användarnamn och lösenord) på adressen www.loungekey.com/Aktia eller Loungekey-mobilapplikationen.  Kortets innehavare bör mata in sina Mastercard-kortuppgifter för att få rätt information om loungerna till sitt förfogande. Vänligen kontrollera Lounge-listan på webben eller i LoungeKey-mobilapplikationen innan din resa. Du kommer väl ihåg att i samband med ditt Lounge-besök nämna att ditt besök sker via LoungeKey-programmet.  Läs mera om Loungekey-programmet eller ladda ner LoungeKey-applikationen på din telefon. Frågor och svar gällande LoungeKey finns här.

Reseförsäkring

Till kortet hör en reseförsäkring som förutom dig själv gäller din make/maka och dina barn under 20 år som är med på resan. Du behöver inte göra inköp med kortet för att försäkringen ska gälla. Försäkringen beviljas av AXA.
 

Priceless Cities-program

Priceless Cities är ett program som erbjuder bl.a. hotellövernattningar, restaurangbesök och kulturprogram till specialpris i städer runtom i världen. Registrera dig avgiftsfritt på www.priceless.com (webbsidan är på engelska), vartefter du kan lösa in erbjudanden före din resa.
 

Kortreklamation

Om du inte har fått de produkter du beställt eller om ditt inköp på webben har debiterats dubbelt kan du få pengarna tillbaka via köpskyddet. Lue lisää.
 

Kreditegenskap

 

Nödkontanttjänst

Om du blir bestulen eller tappar bort ditt Aktia-betalkort (Mastercard) under en resa utomlands, finns det hjälp att få, i form av nödkontanter, i det land du befinner dig. Läs mer om nödkontanttjänsten.
 
Du kan ansöka om Aktia World Elite-kreditkort om du
  • är myndig
  • har en stadigvarande adress i Finland
  • har en finsk personbeteckning.

 

 
För att vi ska kunna bevilja kortet ska du ha en årsinkomst på minst 60 000 euro och ha skött dina penningaffärer oklanderligt. Månadsavgiften för kortet är 25 euro och avgiften debiteras ditt kreditkort månatligen. Kortet förutsätter inte en kundrelation i Aktia.
 

Vi utnyttjar automatiserat beslutsfattande när vi behandlar kreditansökningar. Vårt beslut baserar sig på de uppgifter som kunden har lämnat i samband med ansökningen, på de kunduppgifter som Aktia redan har samt på uppgifter som inhämtas från externa register såsom kreditupplysningsregister och befolkningsdatasystemet. Efter att du har fått ett kreditbeslut kan du be om att en funktionär behandlar dina uppgifter i stället för det automatiska beslutet för kreditgivarens konto. Du kan hänskjuta beslutet till behandling av en funktionär genom att ringa vår kundservice på nummer 010 247 010.

I Aktias dataskyddsbeskrivning beskrivs närmare hur personuppgifter behandlas. Dataskyddsbeskrivningen återfinns på adressen aktia.fi/sv/yksityisyyden-suoja.

 
Kortvillkor och konsumentkreditinformation:

AXA reseförsäkring (gäller fr.o.m. 1.1.2019):

Har en skada skett på resan? Anmäl skada +358 9 424 51758 (AXA - skador skedda fr.o.m 1.1.2019)